2024. április 26. - Ervin

Rozsomák menyegző

A Szegedi Vadasparkban lakó hím, aki nemrég vesztette el előző párját, magányosnak érezte magát üres kifutójában, ezért döntöttek úgy gondozói, hogy új "feleséget" keresnek számára.
2011. március 8. kedd 10:27 - HírExtra
Szerencsére nem kellett sokáig várni, Svédországban rátaláltak a megfelelő hölgyre. Jó ómen volt az is, hogy még az állatok neve is összeillik: az egy éves nőstényt Navarrana névre keresztelték svéd gondozói.

Bár a kislány már tavaly év végén megérkezett a magyar állatkertbe, a kötelező karantén és összeszoktatás után csak most engedték össze az új párt. A rozsomákok pedig már az első randevún összemelegedtek.

A jelek szerint nagyon szépen összebarátkoztak, sokat kergetőznek és birkóznak a tágas kifutóban. Nem csoda, miután Navarrana még csak „kislány", Narvik pedig felnőtt fejjel is az egyik legjátékosabb lakója a Vadasparknak. Bízunk benne, hogy idővel, mikor 1-2 év múlva ivarérett lesz a nőstény, a boldog együttlétnek más jellegű eredménye is lesz- mondta mosolyogva Veprik Róbert a Vadaspark igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását