2024. április 25. - Márk

Rendszeres szex a válás ellenszere

Megtalálták a receptet a hosszú házassághoz. Nem kell hozzá különösebb ördöngösség, csak minden második napon gyakorolni kell a szexet. Legalábbis ezt állítják a kutatók.
2011. február 5. szombat 21:12 - HírExtra
Egyre több a válás. A férfiak és a nők sokszor minden gond nélkül cserélik le néhány év után párjukat, pedig van megoldás a hosszú, boldog kapcsolathoz.

A Royal Edinburgh Kórház vizsgálatai szerint minden másnap, de legalább heti háromszor kell szeretkezni ahhoz, hogy az oxitocin nevű hormon az agy szenvedélyzónáját aktív állapotban tartsa. Ha ez sikerül, a férfi és a nő sem fog ráunni társára.

A szakember egyetért a kutatással. "Magam is így gondolom, de nem szabad elfelejteni: a szex nem válhat rutinná" – véli dr. Csíky Antal. A szexológus szerint hiba, ha egy pár minden pénteken este nyolckor bújik össze.

Nemcsak az időpontokat, a helyszíneket is változtatni kell néha. Szeretkezhetünk liftben, kocsiban, konyhaasztalon, egyéb helyeken. Ha valaki így tesz, biztos, hogy szenvedélye évek múltán sem csillapodik. Persze a szexen kívül az is fontos egy tartós kapcsolathoz, hogy a felek intellektuálisan is passzoljanak és tudjanak egymással beszélgetni.

Rácz Linda korábbi életének leghosszabb kapcsolata éppen a szexhiány miatt bukott meg.

"Hat év után szakítottunk, mert a végén már egyáltalán nem volt köztünk szex" – meséli a leghosszabb sztriptízshowjával Guinness-rekordot felállító Linda. "Bármekkora is legyen a szerelem, ha nincs meg a heti legalább két szex, előbb-utóbb csak barátként tudsz tekinteni a párodra. De a szex gyakorisága mellett fontos néha valami változatosság beiktatása is."
Forrás: Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását