2024. április 20. - Tivadar

Sok lakóház leégett a tűzben

Mintegy hatvan ház leégett az Ausztrália nyugati partján található Perth külvárosában, miközben az országban továbbra is szélsőséges időjárási viszonyok uralkodnak - közölte hétfőn az ausztrál tűz- és katasztrófavédelmi szolgálat (FESA).
2011. február 7. hétfő 12:51 - HírExtra
 A két ponton keletkezett tüzet tovább súlyosbította a keleti partvidékre múlt csütörtökön lesújtó Yasi ciklon miatt továbbra is erős szél. A tűzvészben legalább 59 lakóház, egy híd és több száz hektárnyi erdő leégett, 28 épületben pedig károk keletkeztek. A tűzoltóknak még mindig nem sikerült teljesen ellenőrzésük alá vonniuk a lángokat a nehezen elérhető, erdős területeken, ezért egyelőre biztonsági okokból senkit nem engednek vissza a tűz sújtotta területekre.

Áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés, de az oltásban egy tűzoltó könnyebben megsérült. A negyedik legnagyobb ausztrál város körül több területet katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítottak. Két évvel ezelőtt Victoria államban 173 ember vesztette életét egy hasonló tűzvészben.

Miközben Nyugat-Ausztráliában a lángokkal küzdenek, a keleti partvidéken, Queensland szövetségi államban a Yasi ciklon által okozott, 3,7 milliárd eurós károk felszámolása terheli le a
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását