2024. április 27. - Zita

Tovább pusztít az árvíz

Térdig érő víz árasztott el több települést keddre Victoria ausztrál szövetségi államban, és továbbiakat is fenyeget a természeti katasztrófa, így újabb lakosokat kell kiköltöztetni otthonából.
2011. január 18. kedd 11:50 - HírExtra
A déli államokban az áradás első áldozata egy nyolcéves kisgyerek volt. A kontinensnyi ország délkeleti részén elterülő Victoria állam a hétvégén vált az árvíz áldozatává. A korábban még csak az északabbra fekvő Queenslandet és Új-Dél-Walest sújtó csapás eddig 30 halálos áldozatot követelt. Valószínűleg ez lesz az ország történetének legnagyobb kárt okozó katasztrófája - jelentette ki hétfőn az ausztrál államkincstár vezetője.

Kedden átszakadt a Wimmera folyó gátja és mintegy 500 házat körbevett a víz a közeli Horshamben. Az elárasztott kisváros leginkább egy tóra hasonlított, a víz kettévágta a várost, de délutánra már elkezdett visszavonulni az ár. A déli államokban további városokat fenyeget az áradás, a hatóságok egyes települések lakóit felszólították, hogy hagyják el az otthonukat, ha nem boldogulnak áram, tiszta víz, csatornarendszer és telefonkapcsolat nélkül. Victoria államban már eddig is 3500 embert kellett kitelepíteni 51 városból.

Julia Gillard miniszterelnök kedden bejelentette, hogy munkacsoportot alakítanak a Queensland tartományban elpusztult infrastruktúra újjáépítésére. A munkacsoport különböző szektorok nagyvállalatainak vezetőit egyesíti, akiket a források előteremtésével bíztak meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását