2024. április 24. - György

Tájékoztatást kért a minisztérium

Azonnali tájékoztatást kért a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkársága annak a XVIII. kerületi általános iskolának a vezetőjétől, valamint fenntartójától, ahol csütörtök délután három gyermek sérült meg, miután a tornateremben leszakadt egy elválasztó ponyva.
2011. február 3. csütörtök 19:50 - HírExtra
A kerületi polgármester a kerület összes iskolájában műszaki vizsgálatot rendelt el. A kapott információk alapján döntik majd el, hogy "a konkrét esetből lehet-e, kell-e olyan általános következtetések levonni, amelyek az iskolaépületek, tantermek biztonságának ellenőrző vizsgálatához kapcsolódó szabályok szigorítását teszik szükségessé".

Hozzátették: az államtitkárság ezúton is mielőbbi gyógyulást kíván a sérült gyermekeknek.

A XVIII. kerületi önkormányzat közleményben tudatta az MTI-vel, hogy Ughy Attila, a kerület polgármestere azonnali hatályú, rendkívüli műszaki vizsgálatot rendelt el a kerület összes iskolájában. A kerületben összesen öt általános iskolában van tornatermi térelválasztó, amelyeket hétfőig, a vizsgálatok befejezéséig leengedve kell tartani - hangsúlyozta a polgármester. Hozzátették: a rendőrségi helyszínelés és vizsgálat jelenleg is tart, a tornatermet lezárták és az iskolában mindenki biztonságban van.

Közleményük szerint csütörtök délelőtt a Vajk-sziget Általános Iskola tornatermének térelválasztója feltehetőleg műszaki hiba miatt leeresztés közben elengedett. Ekkor egy 11 éves lány és fiú, illetve egy 10 éves lány a térelválasztó ponyvaszerkezet közelében tartózkodott és az elengedett függöny a három gyereknek fejsérülést okozott.

Papp Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese korábban azt közölte, hogy a XVIII. kerületi iskolában három gyermek megsérült, amikor eddig tisztázatlan okból leszakadt egy elválasztó függöny a tornateremben. A kerületi rendőrkapitányság elrendelte az eljárást az ügyben, s vizsgálják a baleset körülményeit.

A gyermekek kezelőorvosa az MTI-nek elmondta, hogy a három - negyedik osztályos - gyermeket megfigyelésre bent tartják a kórházban.

Molitorisz Dániel elmondta, hogy mindhárom gyermek repesztett koponyasérülést és agyrázkódást szenvedett. Két gyerek állapotára fokozottabb figyelmet fordítanak: az egyik esetben feltételezhető, hogy a tanuló koponyaalapi törést is szenvedett, míg a másik gyermeknél a nyaki csigolya nyúlványtörését mutatták ki a vizsgálatok, ez azonban nem okozott idegrendszeri károsodást - tette hozzá az országos baleseti intézet orvosa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását