2024. május 2. - Zsigmond

Terjesztőket fogtak

Több megye felderítő és bűnügyi szervei összefogva, több helyen, egy időben összehangolt rajtaütést szervezetek 2011. január 28-án.
2011. február 2. szerda 14:16 - HírExtra
A Körmendi Rendőrkapitányság, a Dabasi Rendőrkapitányság a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei egyszerre tartottak házkutatásokat, a Terrorelhárító Központ munkatársai az elfogásokban nyújtottak segítséget.

Az elmúlt hétvégén – 2011. január 28-án egyszerre, egyidőben indultak házkutatások és elfogások az ország több pontján. Debrecenben 4 helyszínen tartottak házkutatások a helyi rendőrök. Előzetes bűnügyi információk alapján F. Sándor (34 éves, büntetett előéletű) debreceni lakos házában, digitális mérleget, valamint fogyasztáshoz szolgáló pipát foglaltak le.

Megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi rendszeresen kábítószert ad el, melyet hazai termesztőktől szerez be. A másik három eljárás alá vont személy kihallgatása során elismerte, hogy rendszeresen fogyaszt kábítószert.

Ugyanakkor Apátistvánfalván egy 34 éves férfi házában tartottak házkutatást, ahol 674 tő marihuána növényt, 10 kg. leszüretelt, szárított növényt és a termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le a nyomozók.

Gyálon két helyen is házkutatások történtek. Az egyik gyáli címen egy 28 éves férfinél kábítószert és kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket, berendezést találtak. Egy másik gyáli házban 81 tő növényt valamint a termesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le a nyomozók.

Szintén házkutatás volt annak a 32 éves budapesti férfinak a lakásában is, aki a megalapozott gyanú szerint Debrecenben több személynek is rendszeresen értékesített kábítószert, melyet a gyáli és apátistvánfalvai termesztőktől szerzett be.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt - 5 személy előzetes letartóztatása mellett - az eljárást tovább folytatja. Az ügyben további gyanúsítások várhatók.
Forrás: police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását