2024. június 16. - Jusztin

Ikvai-szabó: nem lesz több a rezsi a fővárosban

Nem emelkedik jövőre összességében a rezsi Budapesten - közölte a főpolgármester-helyettes szerdai sajtótájékoztatóján. Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) szerint a fűtésszámla összegének 2010-es csökkenése és a csatornadíj növekedése egyensúlyban tartja a családok kiadásait.
2009. november 25. szerda 12:15 - HírExtra
A Fővárosi Közgyűlés várhatóan csütörtökön dönt a csatorna- és más közműdíjakról. A városvezetés elé két javaslatot nyújtottak be: az egyik 17, a másik 36 százalékos nettó díjemeléssel számol. Az SZDSZ-es városvezetés a kisebb mértékű emelést támogatja.
Ez azt jelenti, hogy az áfaemelés miatt a budapestieknek mintegy 20 százalékkal kell többet fizetniük, ha ezt a többségben lévő ellenzéki (MSZP-s, fideszes, KDNP-s és MDF-es) képviselők is támogatják a várost vezető szabad demokraták mellett.

Az infláción felüli díjemelést Ikvai-Szabó Imre részben a csepeli központi szennyvíztisztító üzemeltetésének többletköltségeivel indokolta. Mint fogalmazott, "ez a zöld Budapest és a kék Duna ára".

A fővárosi rezsi változásával összefüggésben utalt arra, hogy a nyári áfacsökkentés, valamint a hődíj és az alapdíj csökkentése miatt összességében nem emelkedik a budapestiek lakásfenntartási költsége. Kérdésre ugyanakkor jelezte: mindez a távfűtött lakásokban élőkre igaz.

Közölte azt is: a vízdíj csaknem 5 százalékkal (4,7), a szemétdíj több mint 4 százalékkal (4,36), míg a szennyvízszippantás díja 5,6 százalékkal emelkedhet jövőre, ha a közgyűlés megszavazza az előterjesztéseket.

Ikvai-Szabó ugyanakkor cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint jövőre még egy alkalommal emelkednének a csatornadíjak.

Arra a felvetésre pedig, hogy a Főgáz-részvényeket átadnák-e a kormánynak a BKV "megmentése" fejében, az SZDSZ-es főpolgármester-helyettes azt mondta: "szó se lehet róla".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását