2024. április 23. - Béla

A keddi nap a legstresszesebb?

A munkahét legstresszesebb időpontja: kedd, délelőtt 10 óra - erre jutottak egy brit tanulmány szerzői.
2011. január 26. szerda 07:23 - HírExtra
Háromezer alkalmazottat kérdeztek meg munkahetük feszültségcsúcsának idejéről, és többségük a kedd délelőttöt említette - akkorra érzik úgy, hogy terhelésük túl nagy, és kezdenek összeomlani a nyomás alatt. Hétfőn jobban forog az agyuk, felvillanyozzák őket a friss pletykák, a tévéműsorok "megvitatása". Keddre azonban visszatolakodik a valóság: szembesülnek a hétfőn át sem nézett emailek garmadájával, az egész hétre szóló munka tervezésével, a tennivalók töméntelen sokaságával, a főnök határidő-számonkéréséről már nem is beszélve.

A felmérést egy munkaerő toborzó iroda végezte, 18 és 45 év közöttieket kérdezett meg. A 3 ezer alkalmazott negyede mondta azt, hogy rendszeresen feszült munkájában, háromnegyede pedig általában délelőtt negyed tizenkettőre érzi úgy, hogy teljesen kimerült.

Minden ötödik megkérdezett már reggel kilenc előtt túl soknak találja feladatait. Tízből hárman a főnöküket okolják feszületségük miatt, minden hatodik megkérdezett viszont a kollégáit, mert segítségkérései süket fülekre találnak náluk - ismertette a felmérés eredményét a The Daily Telegraph című brit lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását