2024. április 20. - Tivadar

"Genocídium" lenne a neve

A Genocídium nevet viselné az a népirtás elleni budapesti központ, amelynek megalakításáról Göncz Kinga külügyminiszter beszélt még augusztusban egy budapesti nemzetközi emberjogi konferencián - írta a pénteki Népszabadság.
2008. szeptember 19. péntek 06:35 - Hírextra
A budapesti székhelyű, politikától független, nemzetközi népirtás elleni központ megvalósíthatósági tanulmányának elkészítését a magyar kormány vállalta magára - olvasható a cikkben, amelyben Lakatos István, a Külügyminisztérium globális szervezetek főosztályának helyettes vezetője azt is elmondja, hogy a Genocídium elnevezésű prevenciós intézetnek két fő tevékenységi kört terveznek.

Az egyik fő feladat - súlyos emberjogi sérelmek és népirtás esetében - a korai előrejelző mechanizmus felállítása, a másik pedig a konfliktusmegelőző ismeretek oktatása lenne - jelezte, hozzátéve: az intézet - különösen a népirtással kapcsolatos ügyekben - szoros kapcsolatban állna az ENSZ-szel, valamint olyan regionális szervezetekkel, mint az Afrikai Unió, az EBESZ és az Európa Tanács.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását