2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nyert a Facebook

A közösségi háló nyerte el a helyi idő szerint vasárnap este, Beverly Hillsben kiosztott Golden Globe-díjat a drámai játékfilmek kategóriában, a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szavazata alapján.
2011. január 17. hétfő 09:13 - HírExtra
A film egyben elnyerte e legjobb rendezésért, forgatókönyvért és filmzenéért járó elismerést is. A legjobb drámai filmszínésznőnek járó díjat az anyai örömök elé néző Natalie Portman kapta a Fekete Hattyúban nyújtott alakításáért. A legjobb színész ugyanebben a kategóriában Colin Firth lett, A király beszédének főszerepéért.

A Facebook közösségi oldalt megalapító Mark Zuckerberg élete által ihletett film rendezője, David Fincher, forgatókönyvírója, Aaron Sorkin, valamint zenéjének két komponistája Trent Reznor és Atticus Ross is a legmagasabb elismerésben részesült a gálán.

Musical-vígjáték kategóriában Annette Bening a The Kids Are All Right főszerepéért kapta meg a legjobb színésznőnek díjat, amelyben egy leszbikus pár egyik tagját személyesítette meg, Julianne Moore oldalán. De az újságírói grémium ítélete szerint maga a film is kiérdemelte a maga műfajában Golden Globe-ot. A musical-vígjáték alkotások legjobb férfi főszereplője Paul Giamatti lett, a Barney's version című filmmel, maga mögé utasítva a két szerepe miatt is jelölt Johnny Deppet.

A The Fighter című film duplázott: a két legjobb mellékszereplőnek járó díjat Christian Bale, illetve Melissa Leo vihette le.

A kétszeres Oscar-díjas és az amerikai filmakadémia díjára még négy alkalommal javasolt Robert de Nirót, aki több mint 70 filmalkotásban szerepelt, életművéért Cecil B. DeMille-díjjal jutalmazták.

A legjobb tévéfilm-főszereplőnek Al Pacinót választotta a külföldi újságírók grémiuma, aki a Dr. Halál sorozatban (You Don't Know Jack) a híres eutanáziaorvost, Dr. Jack Kevorkiant játszotta el.

A külföldi filmek közül idén a dán Egy jobb világ kapta a Golden Globe-ot.

A Golden Globe-díjakat idén 68. alkalommal osztották ki. Az elismerések egészen a közelmúltig hagyományosan egybeestek az amerikai filmakadémia ítéletével, ám utoljára 2008-ban a Gettómilliomos esetében fordult elő, hogy egy film a külföldi tudósítók és az amerikai filmszalma szerint is a legjobbnak bizonyult. Az újságírók kedvence tavaly az Avatar, filmeseké pedig A bombák földje volt.

Az idei Oscar-gálát február 27-én tartják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását