2024. április 19. - Emma

VI. György kivégzi a Facebookot?

A király beszéde című történelmi dráma és A közösségi háló című Facebook-történet között dőlhet el vasárnap a legjobb film Golden Globe-díjáért vívott küzdelem.
2011. január 15. szombat 19:34 - HírExtra
A király beszéde, a VI. Györgyről szóló film a Globe egyik nagy favoritja:hét kategóriában is jelölést kapott,köztük a legjobb rendező (Tom Hooper), a legjobb színész (Colin Firth), női és férfi epizódszereplő (Helena Bonham Carter és Geoffrey Rush), valamint a legjobb forgatókönyv (David Seidler) elismerésére. Firth játékát a Glóbuszért mások mellett A közösségi hálóban a Facebook alapítóját alakító Jesse Eisenberggel, valamint James Francóval (127 óra), Ryan Goslinggal (Blue Valentine) és Mark Wahlberggel (The Fighter) mérik össze.

A közösségi háló hat Globe-jelölést ért el: rendezője, David Fincher, epizódszereplője, Andrew Garfield és forgatókönyvírója, Aaron Sorkin is versenyben van.

A Golden Globe szavazói külön díjazzák a drámákat és a musicaleket, illetve vígjátékokat. A drámák csoportjában A király beszédén és A közösségi hálón kívül a The Fighter című bokszfilm, a Fekete hattyú című balettes pszichothriller és az Eredet című sci-fi is a jelöltek között szerepel.

A vígjátékok között az Alice Csodaországban, a Díva, a The Kids Are All Right és a Red mellett meglepetésre a kritikusok által a földbe döngölt Az utazó is esélyt kapott a néhány tucatnyi Hollywoodból tudósító újságírót tömörítő testülettől, amit sokan a két főszereplő, Angelina Jolie és Johnny Depp rendkívüli népszerűségének tulajdonítanak.

A filmszalaggal körbetekert földgömböt mintázó díjat a játékfilmes kategóriák mellett több televíziós kategóriában is kiosztják. A díjátadók között lesz Jeff Bridges, Helen Mirren, Kevin Spacey, Sandra Bullock és Bruce Willis is. A szám szerint 68. show házigazdájának szerepében Ricky Gervais tér vissza, aki - mint mondta - azért adta be ismét a derekát, mert a tavaly "nem ment elég messze" a kollégák ugratásában, de ezúttal mindent elkövet, hogy a megkezdett munkát végre befejezze.

A Swarovski-kristályoktól csillogó gálára némiképp árnyat vet korábbi szóvivőjének jól időzített korrupciós vádja: Michael Russell csütörtökön benyújtott keresetében kétmillió dollárra perelte a díjakról döntő hollywoodi külföldi újságírók szövetségét (HFPA). Több pontban megfogalmazott vádjaiban azt állítja, hogy a testület tagjai egyfajta megélhetésként kezelték tagságukat, és szavazataikkal azokat a produkciókat támogatták, amelyektől a legtöbb hasznot remélték.

A tavaly elbocsátott Russell 1993 óta volt a HFPA szóvivője és munkájának köszönhetően vált a Golden Globe-díjátadó kisebb bennfentes eseményből Hollywood egyik legcsillogóbb sztártalálkozójává - írta a THR.com portál. A jól időzített kereset - amiről a HFPA egyelőre nem foglalt állást - árnyékot vet a vasárnapi gálára, de nem vet gátat a díjesélyek latolgatásának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását