2024. április 28. - Valéria

Megvan a Loki új edzője

A cseh Zdenek Scasny irányítja a jövőben a bajnok Debrecen labdarúgócsapatát.
2010. december 30. csütörtök 16:31 - HírExtra
A felek csütörtökön mindenben megállapodtak, s kétéves szerződést kötöttek.

A klubnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "az igazgatóság január 3-án tárgyalta volna a vezetőedző személyével kapcsolatos napirendi pontot, de az események úgy alakultak, hogy ezt a döntést csütörtökön hozta meg a grémium".

"Bízunk benne, hogy jó döntést hoztunk, és Zdenek Scasny ugyanolyan sikeres munkát végez majd, mint a DVSC-TEVA előző négy vezetőedzője, Szentes Lázár, Supka Attila, Miroslav Beránek és Herczeg András" - idézi a kommüniké Szima Gábor klubelnököt. - "A szakember két napot töltött Debrecenben, megismerte a körülményeket és nagy kihívásnak tekinti az itteni munkáját" - mondta, hozzátéve, hogy a bajnoki cím megszerzése tavasszal már a Videoton szereplésén is múlik, de céljaik változatlanok és azokat nem adják fel.

A játékosként négyszeres csehszlovák válogatott tréner edzői pályafutása a ciprusi Anagenniszi Deriniánál indult, majd Csehországban irányította a FK Chmel Blsany, az FK Usti nad Labem együttesét és a Sparta Prahát is. Utóbbi csapattal kétszer megnyerte a cseh bajnokságot, ezt követően három szezont töltött a Viktoria Zizkovnál, amellyel 2001-ben elhódította a Cseh Kupát.

Edzői karrierjét a görög OFI Kréta gárdájánál folytatta, majd 2004-től a Panathinaikosz kispadjára ült le. A zöld-fehérekkel a Bajnokok Ligája csoportkörében elért harmadik helyezés után visszatért Csehországba, és a nehéz helyzetben lévő, kiesés ellen küzdő SIAD Most együttesét sikerült az élvonalban tartania. Következő állomáshelye az FK Mladá Boleslav volt, a csapattal bejutott az UEFA Kupa csoportkörébe. Scasny egy évvel ezelőtt ült le ismét a Viktoria Zizkov kispadjára, de a csapatot nem tudta megmenteni a kieséstől.

Zdenek Scasny segítője az 54 éves Meszlényi Tibor lesz, aki több felvidéki együttest is irányított már, legutóbbi csapata a Dunaszerdahely volt.

A korábbi szakmai vezető, Herczeg András klubmenedzser a december 20-i, éjszakába nyúló igazgatótanácsi ülésen jelezte, hogy a jövőben más jellegű feladatot szeretne végezni a piros-fehéreknél.

Az eddigi edzőváltások a Monicomp Liga 2010/11-es idényében:
------------------------------------------------------------
szeptember 27./október 13. - Kecskeméti TE-ERECO: Urbányi István helyett Tomislav Sivic
október 4./18. - Szolnoki MÁV FC: Vágó Attila helyett Simon Antal
október 6./7. - Vasas: Giovanni Dellacasa helyett Komjáti András
október 16./17. - Szombathelyi Haladás: Csertői Aurél helyett Aczél Zoltán
november 13./17./január 1. - Budapest Honvéd: Massimo Morales helyett Szalai László, majd Supka Attila
december 20./30. - DVSC-TEVA: Herczeg András helyett Zdenek Scasny

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását