2024. április 26. - Ervin

Ted Sator jó csapatot ígér Fehérváron

Megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját Ted Sator, a bajnoki címvédő Alba Volán jégkorongcsapatának új vezetőedzője."Kellemes meglepetésként ért, amikor megkerestek a székesfehérvári vezetők.Természetesen azonnal felvettem a kapcsolatot régi jó baráto
2007. december 17. hétfő 16:20 - Hírextra
Ő csupa jót mesélt a magyar csapatról, így viszonylag hamar megszületett az egyesség" - kezdte az amerikai tréner, akinek szerződés a 2007/08-as idény végéig szól.

"Nagyon fontos, hogy ugyanolyan pörgősen tréningezzenek a játékosok, mint amilyen mérkőzéseket játszunk. Nagyon sok apró dologra kell figyelni. Úgy gondolom, a mai jégkorongban három dologra kell koncentrálni, a játékszisztémára, a jó kapusteljesítményre, valamint az emberelőnyös szituációkra. Átlagban ma egy csapat húsz percet játszik előnyben, vagy hátrányban, ezeket maximálisan ki kell használni" - vázolta fel edzői ars poeticáját Sator.
Az 58 éves szakember pénteken érkezett Magyarországra, rögtön Miskolcra utazott, ahol megtekintette a magyar válogatott ukránok felett aratott győzelmét. Véleménye szerint rendkívül jól játszott a csapat, szép sikert aratott.

"Egy valamit megígérhetek, ha egyszer majd elválnak útjaink, a mainál egy sokkal jobb csapatot hagyok magam mögött" - mondta Sator.

Sator az első olyan tréner Magyarországon, aki az NHL-ben is dolgozott, mégpedig vezetőedzőként: a New York Rangersnél 1985 és 1986, a Buffalo Sabresnél pedig 1987 és 1989 között. Ezenkívül több más NHL-es gárdánál - a Philadelphia Flyers, a Boston Bruins, a St. Louis Blues, valamint a jelenleg Carolina Hurricanes néven futó alakulat jogelődjénél, a Hartford Whalers csapatánál - alkalmazták mint másodedzőt.

Az NHL-nél alacsonyabb osztályú tengerentúli klubok is foglalkoztatták, majd 2002-től Európában tevékenykedett. Két évi finnországi kirándulás után 2004-től Szlovéniában edzősödött, az előző idényben pedig a szlovén válogatott szövetségi kapitánya volt. Az együttes éppen a magyarok előtt nyerte meg a ljubljanai divízió I-es világbajnokságot, és jutott fel a 16 legjobb nemzeti válogatottat felvonultató elitcsoportba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását