2024. április 27. - Zita

Karácsony, sérülés, halál

A többségnek a karácsony a meghitt, családias hangulatról szólt ám voltak olyanok, akiknek a balesetekről. Karácsonyi összegzés, csillagszóró-mentesen.
2010. december 27. hétfő 12:52 - Győry S. József
December 24-én, délután négy óra magasságában „megáll” az idő: aki csak teheti, otthon, családi körben tölti a szentestét. A boltok nincsenek nyitva, az utcák - mint egy baljós hangulatú filmben - teljesen kihaltak, hírek hiányában az online média is lelassul. A beiglifalás, halászlé, ajándékok, karácsonyi dalok mutatják, hogy mégis mozog az idő.
Karácsony
Mi más számodra a karácsony, mint számlafizetés ideje pénz nélkül; olyan időszak, mikor egy évvel idősebb leszel, de egy órával sem gazdagabb, mikor átnézed a könyvelésedet és rájössz, hogy tizenkét hónapot vesztegettél el mindenféle haszon nélkül?  - Charles Dickens

Szenteste

A VIII. kerületben két huszonéves fiatal akart kirabolni egy hajléktalant, aki késsel védte meg testi épségét. A támadók elmenekültek, a hajléktalan bejelentette az esetet a rendőrségen. A támadók elfogásáról még nem érkezett hír, a jogos önvédelmet ellenben azonnal vizsgálni kezdték. „Jól” kezdődött a szenteste, hiszen egy olyan embert akartak kirabolni, akinek saját magának sincsen semmije.

A XVII. kerületben, egy családi házban kigyulladt egy adventi koszorú, a tűzoltókat a szomszédok értesítették. A tulajdonos és családja nem tartózkodott otthon, ők csak a tűz eloltása után kerültek elő. személyi sérülés nem történt.

Az illegális bevándorlók is megpróbálták kihasználni a szenteste nyugalmát. Röszke közelében hét, zöldhatáron érkező személy kívánt hazánkon át nyugat felé eljutni, ám a határőrök szenteste ide, szenteste oda, elvégezték a dolgukat, a bevándorlókat elfogták. Az más kérdés, hogy az MTI csak másnap - 25-én, az esti órákban - tájékoztatta az előfizetőket a történtekről.

Karácsony másnapja

A beiglievéstől és a tojáslikőr-borpárosítástól elfáradva könnyű balesetet okozni. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádcéce térségében két autó ütközött össze a 3-as számú főúton. Öten megsérültek, ám a sérülésük mértéke nem volt életveszélyes.

Öt óra után három embert szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával a Fejér megyei Csórról. A két férfit és egy nőt enyhe mérgezés gyanújával kórházba szállították.
A Nógrád megyei Herencsény egyik családjának nem az idei volt a legjobban sikeredett karácsonya .A házuk tetőszerkezete kigyulladt - a tűz keletkezésének okáról nem érkezett tájékoztatás. A tűzoltóság megfékezte a lángokat, ám a tetőszerkezet annyira megrongálódott, hogy a lakóknak el kellett hagyniuk az épületet. Személyi sérülés nem történt.

Az ünnep utolsó napja

December 26-a egy halálesettel kezdődött. Egy férfi a Békés megyei Ecsegfalván vízelvezető árokba fulladt. Az idős ember feltehetően erősen ittas állapotban volt, így belefulladt a fél méter mély vízbe. Az idegenkezűséget kizárta a rendőrség.

Az utolsó belföldi hír az egyre súlyosbodó belvízhelyzetről érkezett, az Alsó-Tisza vidékén az elöntött területek nagysága megközelítette a 800 négyzetkilométert.

Reméljük, az új évtized első karácsonya kevesebb balesetről-halálesetről fog szólni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását