2024. április 19. - Emma
Aranyvasárnap jellemzően még kapkodással, idegeskedéssel és rohangálással telik, azonban a katolikus vallás szerint ekkor már mindennek a szeretetről kellene szólnia. Vallásról és az utolsó hajráról.
2010. december 19. vasárnap 08:49 - Kancsár Edina
Idei sláger termékek
Rácz István, az Árukereső.hu Kft. marketingigazgatója szerint az idei ünnepekben egyértelműen a legnépszerűbb árukategóriának a mobiltelefonok, az LCD/plazmatelevíziók és a notebookok számítanak. Az internetes vásárlási kalauz adatai szerint a mobiltelefonok iránti kereslet 20 százalékkal, míg az LCD/plazmatévék esetén 17 százalékkal ugrott meg az utóbbi időszakban.

Slágerterméknek mondható még a digitális fényképkeret is, ami iránti kereslet egy átlagos őszi időszakhoz képest tízszeresére növekedett az idei év ezüst hetében. A bevásárlóközpontokban a könyv, a műszaki cikkek, az óraékszer és a ruhanemű a listavezető. /trademagazin.hu/
Az adventi koszorú gyertyái mind egy-egy fogalommal bírnak a katolikus szimbolika szerint. A hagyományok szerint négyből három gyertya lila színű, ugyanis ez a szín a bűnbánatot és a lelki előkészületet jelenti. A negyedik gyertya pedig rózsaszín, mert ez a szín jelképezi az örömöt és a boldogságot.

Bronz, ezüst, arany

Az első gyertya meggyújtása a hitről szól. Eredete: Isten elsőként ígérte meg Ádámnak és Évának a megváltást. Tehát ez az időszak arról szól, hogy végiggondoljuk mikben hiszünk, illetve hogy hiszünk-e egyáltalán valamiben.

A második gyertya üzenete a remény. Eredete: Isten megígérte a zsidó népnek, hogy közülük származik majd a Messiás. Ilyenkor azt kell végiggondolnunk, miben reménykedünk és mit teszünk vágyaink beteljesüléséért.

A harmadik gyertya meggyújtásakor, azaz ezüstvasárnapon, az öröm kerül a középpontba. Eredete: Szűz Mária megszülte Jézust. Ezüstvasárnapon a rózsaszín gyertyát kell meggyújtani, hiszen ekkor már lehet örülni a karácsony eljövetelének.

A negyedik gyertya, vagyis az aranyvasárnap már teljes mértékben a szeretetről szól. Eredete: Keresztelő Szent János hirdette Jézus eljövetelét, vagyis előkészítette az utat az emberek szívéhez. tehát a mai nappal meg lehet gyújtani az összes gyertyát egyszerre és ha megtehetik, dőljenek hátra és örüljenek a közelgő ünnepeknek.

Kereskedelmi szempontból

Az aranyvasárnap rendszerint az utolsó hajráról szól. A kereskedők szerint a tavalyinál intenzívebb az idei szezon, emiatt valószínűleg az utolsó napok lesznek a legforgalmasabbak. Idén több a vásárló és a tapasztalat szerint bátrabban költenek az emberek, mint a megelőző években. Főként a műszaki cikkek kapósak, azonban ez a tendencia már évek óta megfigyelhető.

Tavalyhoz képest jelentősen nőtt az LCD televíziók, ezen belül is a LED-technológiás készülékek iránti kereslet, de az okostelefonok is nagyon népszerűek, illetve a netbookokat is előszeretettel választják ajándéknak a vásárlók. Ezeken kívül, a mosógépek és a patronos kávéfőzők is átlag feletti mértékben fogynak.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján erre a hétvégére várják a legerősebb vásárlási rohamot, hiszen sokan az utolsó pillanatokra hagyják az ajándékbeszerzést. Azoknak akik most indulnak vásárolni, kitartást és nyugalmat kívánunk.

Nem szabad idegeskedni, mert ez az ünnep éppen a szeretetről szól, hogy a hozzánk közelállóknak örömet szerezzünk egy kis ajándékkal. Még mindig nem késő saját ajándékot készíteni, úgyhogy aki kreatívabb, bátran lásson neki, hiszen amit saját kezünkkel készítünk, sokkal értékesebb ajándék mint egy vásárolt holmi.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását