2024. május 6. - Ivett, Frida

Spórolnak a fiatalok

A fiatal japán párok jóval visszafogottabb programokkal ünneplik a karácsonyt, mint a húsz évvel ezelőtti ifjú generáció.
2010. december 18. szombat 09:07 - HírExtra
Egy napokban publikált internetes közvélemény-kutatás szerint a nyolcvanas években elegáns vacsorával, utazással, mi több: a tokiói Disneyland felkeresésével adták meg az ünnep módját a japán fiatalok. A szigetországban ugyanis afféle Valentin-napnak számít a karácsony a párok körében.

A most húszas-harmincas éveiben járó generáció azonban sokkal kevesebbet szán már erre az estére. A megkérdezettek 39 százaléka ünnepelte ezt a napot az utóbbi években elegáns étteremben, míg a mai negyvenesek 67 százaléka tartotta ezt a szokást a nyolcvanas évek végén.

A mai fiatalok 32 százaléka inkább otthon vacsorázott és házimozizott a párjával, míg annak idején csak 22 százalék választotta ezt a megoldást.

Egyvalami azonban nem változott az idők során: a mai és az akkori párok is érdekesnek tartották a karácsonyi díszbe öltözött Tokiót, ezért 50 százalékuk nem mulasztotta el, hogy kéz a kézben csodálják meg választottjukkal.

A Macromill internetes cég november végén végezte el a felmérést, összesen ötszáz, 20-50 éves tokiói bevonásával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását