2024. május 3. - Tímea, Irma

Havazás: Késnek a vonatok

A havazás miatti váltóállítási gondok következtében több vonalon is késnek a vonatok az ország nyugati felében, elsősorban a Dél-Dunántúlon - tájékoztatott a Mávinform szombat reggel.
2010. december 18. szombat 10:12 - HírExtra
Közleményük szerint a Gyékényes-Kaposvár és a Nagykanizsa-Gyékényes vonalszakaszon átlagosan 30-40 percet késnek a vonatok, és erre kell számítani Dombóvár és Pécs között is. A Dél-Dunántúlon csaknem száz hómunkás tisztítja folyamatosan a váltókat.

A Szombathely térségében leesett 10-20 centiméteres hó nem okoz jelentősebb fennakadásokat, de az arra közlekedő egyes vonatoknál 10-15 perccel hosszabbodhat a menetidő váltóállítási nehézségek miatt.

Országosan, valamint Budapesten és elővárosában nem okoz nagyobb fennakadást az időjárás. A havazással érintett területeken a váltókat folyamatosan tisztítják a MÁV munkatársai, és a váltófűtőket is üzemeltetik.

Ennek ellenére a hóborította területeken váltóállítási problémák, műszaki hibák, felsővezetéki-zárlatok előfordulhatnak, és így egyes személyszállító vonatoknál meghosszabbodhat a menetidő - közölte a Mávinform.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását