2024. április 24. - György

"Ne használjátok a mentelmi jogot arra, hogy részegen bicikliztek"

A Lehet Más A Politika vezetése legfeljebb azt tartja elképzelhetőnek a saját képviselőjelöltjeiről, hogy a mentelmi jog védelme alatt illumináltan biciklizzenek - derül ki a párt belső kommunikációjából. A Jobbik ehhez képest a terroristagyanús Budaházynak segített volna mentelmi jogot szerezni.
2010. április 6. kedd 16:49 - Sarkadi-Nagy Márton
A Lehet Más A Politika (LMP) jelentős részsikert elérve tudott listát állítani Budapesten. A Hírextra információi szerint a fiatal párt képviselőjelöltjei önfeledt poénkodásba kezdtek az esemény kapcsán, szóba került például, hogy mi mindenre jó, ha az embernek mentelmi joga van.

Úgy tudjuk, a vezetőségtől erre a a rendszabályozó üzenet érkezett, hogy a képviselőjelöltek a mentelmi jogukat rendeltetésszerűen alkalmazzák, és “ne használják arra, hogy részegen biciklizhessenek”. A morális válságból kilábalni évek óta képtelen magyar közéletben üdítően hat, ha egy parlamenti bejutásra esélyes párt mindössze ennyi törvénysértési potenciált néz ki a képviselőjelöltjeiből.

Mentelmi jog a Grand Hotelben

Jusson azonban eszünkbe Rejtő Jenő egyik párbeszéde, ahol egy bizonyos Vangold terménykereskedő alibijével kapcsolatban tudakozódó rendőrkapitány kapja a következő választ: “A feleségem csomagolt… Úgyhogy nem tudom, hozott-e… ilyesmit.” A "túlzottan tisztességes” kereskedő a rendőrkapitányt sem győzte meg, úgyhogy azt javasolnám, várjuk ki, hogy mire használják az LMP-sek a mentelmi jogukat.

Az idei választási kampány ugyanis mindeddig valósággal hemzsegett a mentelmi joggal kapcsolatos botrányoktól. Morvai Krisztina egy bírságot szeretett volna megúszni, a fideszes Ughy Attila állítólag erre hivatkozva nem fújta két sör és egy feles után a szondát, Hagyó Miklós pedig még mindig a mentelmi jogával bekkel, miközben az OVB többek mentelmi jogát felfüggesztette, a terrorcselekménnyel is gyanúsított Budaházy pedig a Jobbik segítségével próbált - sikertelenül - elegendő ajánlószelvényhez és ezzel mentelmi joghoz jutni.
Forrás: Hírextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását