2024. március 29. - Auguszta

Nobel-békedíjat adnának Assange-nak?

A Wikileaks alapítójának Nobel-békedíjra való felterjesztését, ennek lehetőségét vetette fel szerdán egy Dmitrij Medvegyev orosz államfő környezetéhez tartozó, neve mellőzését kérő forrás.
2010. december 9. csütörtök 07:06 - HírExtra
Szerinte el kellene gondolkodni azon, miként lehetne Julian Assange-nak segíteni őrizetbe vételét követően - jelentették orosz honlapok. Az illető azt fejtegette, hogy az orosz vezetés ugyan nem túlságosan jó színben tűnt fel a Wikileaks honlapon nyilvánosságra hozott amerikai diplomáciai iratokban, de azért rokonszenvvel követi Assange tevékenységét, mert magyarázkodásra késztette az Egyesült Államokat.

A nyilatkozó tisztségviselő a társadalmi szervezetekre hagyná az előterjesztést.

Az orosz civil társadalom képviselői azonban kétkedéssel fogadták az elgondolást. Lev Ponomarjov jogvédő úgy vélte, hogy a Kreml talán még több borsot akar törni Washington orra alá.

Oleg Orlov, a Memorial jogvédő szervezet vezetője pedig annyit mondott: "Érdekes ötlet, de talán csupán ironizál a Kreml".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását