2024. április 26. - Ervin

Éjszakai is be kell kapcsolni a biztonsági övet

Az éjszakai balesetekben elhunyt fiatal amerikai autóvezetők és utasaik többsége nem használja a biztonsági övet. Az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hatóság adatai szerint 2006-ban az éjszakai közlekedési balesetek 16 és 20 év közötti áldozatainak 6
2008. május 20. kedd 17:23 - Hírextra

A napközbeni baleseteknél ez az arány 57 százalék.

Az Egyesült Államok ötven szövetségi államának többsége engedélyezi a 16 éveseknek a jogosítványszerzést, ám gond nem csupán a tinédzserekkel adódik: az autóbalesetben életét vesztő fiatal felnőttek és középkorúak 60 százaléka szintén a be nem kapcsolt biztonsági öv miatt hal meg.

Az 55-64 évesek korosztályában az áldozatoknak valamivel több mint a fele (52 százaléka) hal meg az öv be nem kapcsolása miatt, a 64 évesnél idősebbek körében pedig a halálos áldozatok 41 százaléka veszti életét e biztonsági előírás negligálása miatt.

A közlekedésbiztonsági hatóság adatai szerint az Egyesült Államokban az övhasználat a 2006-os 81 százalékról tavaly 82 százalékra emelkedett. Az ötven szövetségi állam közül tizenkettő 90 százaléknál magasabb övhasználattal dicsekedhet, s csupán háromban 70 százalék alatti ez a mutató.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását