2024. március 29. - Auguszta

Fára menekült a vaddisznók elől

Helikopterrel mentette meg a francia rendőrség azt a nőt, aki egy fára menekült fel a Pireneusokban rátörő vaddisznócsorda elöl.
2010. december 9. csütörtök 07:17 - HírExtra
A France Info francia hírrádió szerdai tudósítása szerint a 30 éves nő egyedül indult sétálni a Pireneusok egyik 1500 méter magasan található völgyében, Bagneres-de-Luchon település közelében, amikor egy csapat vaddisznóval találta magát szemben. Ijedtében felmászott egy fára, hogy így kerülje el az állatok támadását.

Amikor ismét biztonságosnak érezte a helyzetet, megpróbált lemászni, de megcsúszott, majd két métert zuhanva, fennakadt a fák alsóbb ágain.

A sérült nő mobiltelefonján hívott segített, akinek tartózkodási helyét a rendőrség mentőosztaga a GPS segítségével tudta meghatározni.

"Óriási segítség volt az embereinknek, hogy volt nála GPS. Pontosan meg tudtuk határozni, hogy hol van, és azt is tudtuk, hogy mostantól bármi is történik vele, meg fogjuk találni. Az is szerencse volt, hogy a hó ellenére az idő nagyon enyhe volt" - mondta a rádióban a mentőosztag vezetője.
A nő végül összesen négy órát volt kénytelen a faágakon tölteni, miután a helyszínre érkezett mentősök úgy döntöttek: helikoptert hívnak a biztonságos mentéshez. A polgárőrség gépe végül éjfélre ért vele a tarbes-i kórházba.

A rendőrség közlése szerint a nő "teljesen átfagyott és kicsit ki is hűlt, de semmije nem tört el". Az anyja, aki nem sokkal a lánya eltűnése után a keresésére indult, viszont kificamította a térdét, ezért őt szintén mentőhelikopterrel szállították a lánya után a kórházba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását