2024. május 2. - Zsigmond

Közel ötven éve nem volt fehér karácsony

Fehér a karácsony idén Belgiumban, erre utoljára 1964-ben volt példa a jellemzően óceáni éghajlatú országban.
2010. december 26. vasárnap 15:27 - HírExtra
Az arrafelé még télidőben is szokatlanul tartós hideg és csapadékos időnek köszönhetően az ünnepi hétvégére az ország területének nagy részét jelentős vastagságú hótakaró borította. Érvényes ez a fővárosra, Brüsszelre is, ugyanakkor a tengerparton - ahol hagyományosan legenyhébb az időjárás - a hóréteg az egy centimétert sem éri el.

Az Ardennekben 68 centiméteres hóvastagságot is mértek.

A brüsszeli magaslatokon 16, az ottani nemzetközi repülőtéren tíz centiméternyi hó esett, ez jelentős fennakadásokat is okozott a közlekedésben. A charleroi-i repülőtéren ugyancsak jelentős késések keletkeztek a téli időjárás miatt, az egyik karácsony előtti budapesti járat csak 24 órás halasztás után tudott elindulni. A káosz és üresség jellemezte a közúti közlekedést is, a városokon belül is sok kis utca járhatatlan volt a havazást követően.

Belgium éghajlatát a tenger közelsége határozza meg, általában a téli hónapokban sem jellemző a tartós hótakaró és hideg. A tengerparton ezúttal is megmaradt 0 fok körül a hőmérséklet, az ország keleti részében, a hegyekben viszont ennél jóval hidegebb, mínusz 10 fok is előfordult.

Mint a Le Soir című lap jelentette internetes oldalán, a meteorológiai viszonyok alapján az országban hivatalosan is rögzítették, hogy 46 év után fehéren köszöntött be a karácsony.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását