2024. május 18. - Erik, Alexandra

Sólyom az ausztrál miniszterelnökkel tárgyalt

Az ausztrál miniszterelnökkel tárgyalt csütörtökön Melbourne-ben Sólyom László köztársasági elnök, aki részvétét fejezte ki Kevin Ruddnak a szumátrai természeti csapás ausztrál áldozatai miatt.
2009. október 1. csütörtök 17:31 - HírExtra
A köztársasági elnök hangsúlyozta: "Sikerült többszörös ígéretet kapni arra, hogy ausztrál részről nem lesz akadálya annak, végre még az idén aláírjanak két olyan egyezményt, amelyek elfogadása már régóta húzódik. Az egyik a társadalombiztosítási kérdéseket rendezné a két ország között, a másik pedig lehetővé tenné, hogy nyelvtanulás céljára érkező fiatalok költségeik fedezésére munkát is vállalhassanak. Elmondta, hogy ausztrál részről többször is megígérték, növelni fogják a diákok és kutatók cseréjében részt vevők számát.

Sólyom László a nap folyamán felkeresett egy olyan intézetet, amelyben a levegőszennyezés csökkentése érdekében a szén-dioxid megkötésének és tárolásának a lehetőségeit kutatják, majd hajókiránduláson vett részt a Yarra folyón, amelynek megtisztításáról tájékoztatót hallgatott meg.

A köztársasági elnök a nap folyamán a helyi magyarság több központját is felkereste Melbourne-ben. Meglátogatta a Bocskai Központot, annak református templomát, és látogatást tett az impozáns méretekkel is büszkélkedő wantirnai Magyar Központban. Sólyom László itt lerótta kegyeletét azok emléktáblája előtt, akik 1848-tól a hazáért és a szabadságért áldozták életüket, majd emlékfát ültetett a központ kertjében. Az elnök a létesítmény Ifjúság termében 200-300 fős hallgatóság előtt elhangzott beszédében hangsúlyozta: meglepetéssel tapasztalta, hogy az ausztráliai magyarság mennyire erős, és jól integrálja azokat a fiatalokat is, akik most érkeznek ebbe az országba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

galamb tamás
2009. október 1. 18:58
A iskolába járóknak már most is van lehetőségük legálisan dolgozni Ausztráliában! A társadalom biztosítási rendszer az ok. Az ember azt hinné tényleg lesz valami nyitás féle...:-( de hát....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását