2024. április 29. - Péter

Romákat vár az MTV és az MR

Még a hónap végéig várják azoknak a diplomával vagy megkezdett felsőfokú tanulmánnyal, illetve szerkesztő-riporteri ambícióval rendelkező roma fiataloknak a jelentkezését, akik kedvet éreznek a televíziózás és a rádiózás iránt; öt kiválasztott fiatal egy
2008. július 8. kedd 08:28 - Hírextra
A Roma Produkciós Iroda idén második alkalommal hirdette meg gyakornoki programját. Tavaly a szakmai zsűri ötven egyetemi-, illetve főiskolai hallgató, valamint többdiplomás jelentkező közül választotta ki azt az öt fiatalt, akikkel a program elkezdődött. Ők mára a köztévé munkatársai lettek, közülük többen az általuk készített alkotásokkal filmfesztiválok díjait is megnyerték.

Joka Daróczi János, a program ötletgazdája az MTI-nek azt mondta: céljuk, hogy roma újságírók, műsorvezetők jelenjenek meg a képernyőn, dolgozzanak a kamerák mögött és egyedi látásmódjukkal segítsék a hiteles romakép kialakítását a médiában, hiszen lélekszámukhoz képest e kisebbségből kevés szakember dolgozik ezen a területen.

A Roma Produkciós Iroda vezetője közölte: a roma fiatalok jelentkezésének feltétele a diploma megléte, vagy megkezdett, és minimum négy elvégzett szemeszter valamilyen felsőfokú intézményben. Ugyancsak feltétel a jó kommunikációs készség és az általános tájékozottság a közéletben. A cigány nyelv ismerete előnyt jelent - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását