2024. április 25. - Márk

Versíró verseny a Hegyaljára

A Hegyalja Fesztivál szervezői Hegy'ről az angyal címmel versíró versenyt hirdetnek, a Tokaj és Rakamaz határában hagyományosan nyáron megrendezett zenei rendezvény különleges akciója, hogy a fesztivál élményeit a karácsonnyal összekötve kell rímbe szedni. A versek bérleteket érnek.
2010. november 18. csütörtök 10:40 - HírExtra
A szervezők közlése szerint mindegy, hogy freestyle vagy jambusokba szedett a költemény, a legtöbb alkotás nyer: írója pedig egészen biztosan ott lesz 2011 nyarán a tokaji fesztiválon.

"Akinek pedig nincs jó tolla, az elég, ha szavaz a legjobb versre, és a családi ajándékdilemmát megelőzve a kedvezményes karácsonyi Hegyalja-bérletre is" - olvasható a szervezők tájékoztatójában, hozzátéve: a fesztivál hadat üzen a kommersz ünnepi készülődésnek, sőt a nyakkendő-, a melegzokni-, a kockásflanelling- és a zöldsál-jellegű meglepetéseknek is.

A szervezők versírásra ösztönzik a hegyaljásokat, azaz november közepétől karácsonyig költeményeket várnak a "poétalelkű fesztivállátogatóktól", akik rímeikért cserébe bérletet nyerhetnek a jövő júliusi Tisza-parti eseményre.

December 22-ig minden héten egy-egy fesztiválbelépővel gazdagodhatnak azok a lelkes verselők, akiknek szerzeménye a legjobban tetszik az érintettek internetes közösségében. Bokorrím, keresztrím, alliteráció, mindegy. A lényeg, hogy a legkitűnőbb hegyaljás élményeket a karácsonnyal összekötve formálja költeménnyé minden induló. Komoly tollforgató képességekről kell tehát számot adniuk azoknak, akik tehetségükkel és művészi képességeikkel akarják biztosítani helyüket a következő nyári tokaji koncerteken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását