2024. április 28. - Valéria

Jubileumi kiállítás Ungváron

Nagyszabású kiállítás nyílt pénteken Ungváron a Boksay József Kárpátaljai Megyei Szépművészeti Múzeumban az intézmény fennállásának 60. évfordulója alkalmából, a tárlat az év végéig tekinthető meg.
2008. november 7. péntek 21:03 - Hírextra
A múzeum több mint ötezer művészeti alkotásból álló gyűjteményének legértékesebb darabjai tekinthetők meg az egykori vármegyeháza épületében található intézményben a jubileumi tárlat keretében.

Ukrajnában az ungvári szépművészeti múzeum rendelkezik a XVII-XX. századi magyar művészet legnagyobb kollekciójával, közte Munkácsy Mihály, Révész Imre, Torma János, Molnár Pál, Mednyánszky László, Aba-Novák Vilmos alkotásaival.

Különleges helyet foglalnak el a múzeum gyűjteményében a kárpátaljai festőhírességek - mások mellett Boksay József, Erdélyi Béla, Kassai Antal, Soltész Zoltán, Glück Gábor, Kontratovics Ernő, Manajlo Fegyir - vásznai. Értékes darabjai a kollekciónak a XVI-XX. századi osztrák, holland, német, francia és spanyol festők képei.

Az orosz festészetet az ungvári múzeumban Vaszil Tropinyin, Oreszt Kiprenszkij, Konsztantin Trutovszkij, Vlagyimír Makovszkij, Alekszander Murasko, Alekszander Dejneka, Ivan Ajvazovszkij, Tatyana Jablonszkaja és mások festményei képviselik.A múzeum aranyalapja elnevezésű ünnepi kiállítás december 28-ig látogatható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását