2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Tálib támadás Afganisztánban: tizenhét halott

Tálib felkelők támadást intéztek hétfőn Afganisztán északi részén egy telefon-összeköttetést biztosító távközlési antenna ellen, az összecsapásban kilenc őr, egy rendőr és hét tálib vesztette életét.
2010. november 15. hétfő 10:32 - HírExtra
A Kunduz tartományban indított akció az antennát őrző személyzet állása ellen irányult. Az őrök ellenálltak, és kilencen közülük meghaltak a kialakult tűzpárbajban, míg a tálibok hét emberüket vesztették el - közölte a tartományi rendőrfőnök. A rendőrség erősítést küldött az őrök megsegítésére, és egy rendőr életét vesztette az összetűzésben.

A tálibok kiemelt célpontjai közé tartoznak a telefonösszeköttetést biztosító tornyok. A felkelők tiltják a mobiltelefonok éjszakai használatát az ellenőrzésük alatt lévő területeken azzal az indokkal, hogy a NATO katonái a mobilhálózatok segítségével azonosítják be a tálib harcosok tartózkodási helyét.

Kunduzt és az északi tartományokat a tálibok hosszú időn át megkímélték. Az elmúlt években azonban az ország déli és keleti körzeteiben kifejtett élénk tevékenységüket kiterjesztették az északi országrészre is, s mind gyakrabban hajtanak ott végre véres támadásokat és merényleteket.

Októberben a felkelők meggyilkolták Kunduz tartomány kormányzóját és vele együtt 19 embert, amikor felrobbantották azt a mecsetet a szomszédos Tahár tartományban, amelyben az elöljáró tartózkodott. Legutóbb szombaton egy külvilágtól távoli falu piacterén egy motorkerékpárra tálibok által erősített pokolgép oltotta ki 10 ember, köztük három gyermek életét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását