2024. május 20. - Bernát, Felícia

Előzetes: ami a Fővárosi Közgyűlésen várható

Várhatóan a BKV működőképességéről, valamint a kormány által megígért támogatásról vitáznak majd a Fővárosi Közgyűlés pénteki, rendkívüli ülésén.
2010. november 12. péntek 08:03 - HírExtra
A testület ülésére küldött meghívó szerint a képviselők 16 napirendi pontról tárgyalnak majd, ezek között személyi ügyek, pályázatok, közbeszerzési ügyek szerepelnek, valamint Tiba Zsolt főjegyző távozása is szóba kerül.

Utóbbiról csak annyit lehet tudni, hogy a főjegyző mégsem december végén, hanem már novemberben távozik posztjáról, ám a döntés oka egyelőre ismeretlen. A főjegyző október 19-én nyújtotta be lemondását, és helyére a Fővárosi Közgyűlés már pályázatot is kiírt.

A képviselők várhatóan értékelik a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) döntése után kialakult helyzetet. A hatóság ugyanis felfüggesztette a BKV-járművek egy részének működési engedélyét a fővárosi cég bizonytalan anyagi helyzete miatt.

Horváth Csaba, a közgyűlés szocialista frakcióvezetője szerint az NKH a kormány hibája miatt függesztette fel az engedélyt, mert a kormány még mindig nem fizette ki a megígért támogatást.
A főpolgármester vizsgálatot indított a városházán és a BKV-nál, miután a működési engedély felfüggesztéséről sms-t kapott a cég vezérigazgatójától. Tarlós István az ügyben a közgyűlés előtt fél órával sajtótájékoztatót hívott össze.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását