2024. április 27. - Zita

Kezdődik a Nemzetközi Musical Énekverseny

Lévay Szilveszter magyar származású Grammy-díjas zeneszerző, több sláger és sikermusical, köztük az Elisabeth, a Mozart!, a Rebecca, a Marie Antoinette szerzője, az Összefogás dalának komponistája nevével hirdet Nemzetközi Musical Énekversenyt a muzsikus szülővárosa, Szabadka és a Budapesti Operettszínház.
2010. november 11. csütörtök 17:40 - HírExtra
A nagyszabású musical-projektet maga a zeneszerző, valamint Sasa Vucinic, Szabadka polgármestere, Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, Bodrogi Béla, a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ ügyvezető igazgatója, valamint Mezei Zoltán, a Szabadkai Népszínház magyar társulatának vezetője jelentette be kedden Szabadkán - közölte Ferenczi Orsolya, a Budapesti Operettszínház sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az énekverseny fődíja 5000 euró (1 millió 375 ezer forint), célja pedig lehetőséget adni a világ legkülönbözőbb országaiból, városaiból érkező tehetséges fiatalok megmérettetésére, elsősorban a világhírű magyar származású zeneszerző művein keresztül.

A Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekversenyre három kategóriában lehet jelentkezni: női szóló (például Elisabeth, Constanze vagy Marie Antoinette szerepe), férfi szóló (Mozart, Maxim de Winter, Rudolf) és karakterénekes (Mrs. van Hopper, Jack Fawell, Schikaneder, Lucheni, Frau Wolf).

A januárban induló háromfordulós megmérettetés középdöntője Szabadkán lesz, az elődöntőkre ázsiai (Szöul) és európai (Budapest, Prága, Érsekújvár, Bukarest, Szentpétervár, London, Szabadka, Marosvásárhely) városokban kerül sor, a helyi partnerintézmények szervezésében.
A várhatóan több száz jelentkező közül mintegy százan jutnak a szabadkai középdöntőbe, majd húszan a döntőbe, amely 2011. július 8-án lesz a Szabadkától néhány kilométerre található üdülőváros, Palics szabadtéri színpadán.

Az Amerikában élő Lévay Szilveszter úgy fogalmazott: biztos abban, hogy nagy tehetségeket sikerül majd felfedezni szűkebb hazájában, a Vajdaságban, csakúgy, mint az egész világon. A döntőt követő napon a tervek szerint nagyszabású gálaműsor is lesz Palicson sztárvendégek és a döntősök közreműködésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását