2024. március 29. - Auguszta

Átadták a berlini fal egy darabját

Németország húsz évvel ezelőtti újraegyesítésének emlékére csütörtökön német és magyar politikusok jelenlétében a berlini fal egy eredeti darabját adtak át Budapesten, a Terror Háza épülete előtti területen.
2010. november 11. csütörtök 19:08 - HírExtra
A múzeumban tartott emlékrendezvényen felszólalók arra figyelmeztettek: ébernek kell lenni, emlékezni és emlékeztetni kell, hogy soha többé ne fordulhasson elő: egy várost fal szel ketté, és választja el több évtizedre a lakosait, a menekülni próbálók pedig az életükkel fizetnek.

A főváros képviseletében Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a berlini fal és a trianoni döntés között párhuzamot vonva arról beszélt: ha egy nemzet megérti saját tragédiáját, megérti másokét is.
A magyar kormány nevében Balog Zoltán államtitkár azt mondta, mindig szükség van olyan emberekre, akik soha nem fogadják el az embereket és világokat elválasztó falakat.

Eberhard Diepgen, Berlin egykori kormányzó polgármestere hangsúlyozta: emlékezni kell arra, mire képesek az emberek, "ébernek kell lennünk", hogy ne történhessen meg ismét olyan esemény, mint a fal felépítése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását