2024. május 17. - Paszkál

Kanada sem fogad teherszállító repülőgépeket Jemenből

Kanada is csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek a gyanú szerint a jemeni al-Kaida által tervezett merényletek nyomán tilalmi intézkedéseket léptettek életbe a Jemenből kiinduló légiközlekedés terén. Chuck Strahl kanadai közlekedési miniszter hétfő esti nyilatkozatában közölte, hogy országa nem hajlandó fogadni teherszállító repülőgépeket Jemenből.
2010. november 2. kedd 09:26 - HírExtra
A lehetséges katonai válaszlépéseket is fontoló Egyesült Államok mellett hasonló intézkedést jelentett be Nagy-Britannia, míg a német kormány a Jemenből érkező teherszállító gépek után az utasszállító repülőgépekre is kiterjesztette a tilalmat.

Barack Obama amerikai elnök még múlt pénteken rendkívüli sajtóértekezleten jelentette be, hogy robbanóanyagot tartalmazott az a két, Jemenből az Egyesült Államokba küldött csomag, amelyet Dubajban, illetve az angliai Birminghamben tartóztattak fel a hatóságok. Obama szerint a két chicagói zsinagógának szánt küldemény mögött valószínűleg az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat jemeni szárnya áll.

Az amerikai, majd a brit kormány illetékesei később egybehangzóan azt állították, hogy a feltételezett terroristák a robbanóanyagot a Dubajban és Birminghamben lefoglalt nyomtatók festéktartályába rejtették, és szállítógépeket akartak megsemmisíteni. Washington szerint a megkísérelt terrortámadás fő gyanúsítottja az al-Kaida Jemenben rejtőzködő szaúdi bombakészítője, Hasszán al-Asszíri.

A kanadai közlekedési miniszter hangoztatta, hogy Ottawa a tilalmi rendeletet egyfajta óvintézkedésként léptette életbe. Közölte, hogy a hatóságok semmilyen konkrét fenyegetést nem észleltek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását