2024. április 16. - Csongor

Ne kelljen az iszapkárosultaknak gázt és villanyt fizetniük!

A katasztrófavédelmi kormánybiztos arra a kérte az E.ON Zrt. vezérigazgatóját, hogy a vörösiszap-ömlés miatt katasztrófával sújtott térségben szüneteltessék az elektromos- és a gázszolgáltatás fogyasztói díjának beszedését.
2010. október 24. vasárnap 18:02 - HírExtra
Petróczi Tímea elmondta: a kormánybiztos, Bakondi György emlékeztette a szolgáltató cég vezetőjét, hogy a három héttel ezelőtt bekövetkezett katasztrófa során Somlóvásárhely, Kolontár és Devecser mélyebben fekvő részeit elöntötte az ajkai zagytározóból kizúdult mintegy 700 ezer köbméternyi vörösiszap, és ennek során kilenc ember vesztette életét, majd a történtek után a kormány három megyére kiterjedően az év végéig meghosszabbította a veszélyhelyzet kihirdetését.

A kormánybiztos arra kérte Eric Depluet vezérigazgatót, hogy az E.ON a kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt a katasztrófával közvetlenül érintett területen méltányossági alapon szüneteltesse a díjbeszedést.

Bakondi György megjegyezte, az érintett településen élők halmozottan károsultak, elvesztették szeretteiket, otthonaikat, létbiztonságuk és anyagi biztonságuk is megrendült, ezért minden feléjük irányuló gesztus alapvető fontosságú ahhoz, hogy mindennapi, megszokott életvitelük minél előbb visszatérhessen.

Devecserben 297 lakóházat és 21 utcát, Kolontáron 46 épületet, Somlóvásárhelyen pedig 21 ingatlant rongált meg a vörösiszap. Eddig Kolontáron 10 házat dózeroltak el, és 23 vár még bontásra, míg Devecseren a polgármester szerint 200 ház várhat megsemmisítésre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását