2024. március 29. - Auguszta

Bombát találtak a II. kerületben

Csaknem száz kilogrammos rombolóbombát találtak hétfőn a fővárosban, a II. kerületi Szpáhi utcában; hat háztömbből kiköltöztetik a lakókat kedd reggel - közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóirodája.
2010. október 18. hétfő 17:06 - HírExtra
A közlemény szerint egy óvoda és bölcsőde is működik a Szpáhi utca 25.-ben található háztömb mögött, ahol bejelentést követően bombát találtak hétfőn a Magyar Honvédség tűzszerészei. A lakóknak a hatástalanítás idejére el kell hagyniuk lakásukat kedd reggel 9.00 órától.

A rendőrség, illetve a katasztrófavédelem munkatársai hétfőn végigjárják a lakásokat, és tájékoztatják az érintett lakosságot az ideiglenes kiköltöztetés pontos időpontjáról, körülményeiről.

Az érintett épületek környékét, hat háztömböt, valamint a mögötte lévő bölcsődét és óvodát kedd reggel 9.00 órakor kezdik kiüríteni. A tűzszerészek várhatóan 10.00 órakor kezdhetik meg a mentesítést, a gyújtót a helyszínen eltávolítják, a bombát pedig a tervek szerint központi gyűjtőhelyre szállítják - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását