2024. április 18. - Andrea, Ilma

A sajtószabadságért vonult ki az LMP

Az LMP minden eszközt megragad, hogy felhívja a figyelmet arra, a Fidesz olyan médiaszabályozási környezetet hoz létre, amely súlyosan sérti a sajtószabadság elvét - mondta az LMP frakcióvezető-helyettese, miután képviselőcsoportjuk hétfőn kivonult a médiatanács tagjairól szóló szavazásról.
2010. október 11. hétfő 20:16 - HírExtra
Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a médiatanácsban, amely a következő kilenc évben "kezében fogja tartani a teljes magyar médiairányítást", csak Fidesz által delegált tagok lesznek.

Hozzátette, a törvény eleve garantálta volna a Fidesz többségét a testületben, de "úgy tűnik, hogy már a látszatra sem adnak és fügefalevélként sem tartanak igényt ellenzék által delegált tagokra".

Szavai szerint ez azt jelenti, hogy az ellenzéki pártoknak még tudomása sem lehet arról, hogy mi folyik a médiatanácsban.

Hangsúlyozta, hogy nem azért tiltakoznak, mert az ellenzéki pártok elesnek egy "jól fizető sarzsitól", hanem azért, mert az ellenzék által képviselt gondolatok, eszmék vagy kritikai megközelítések kilenc éven keresztül teljes mértékben hiányozni fognak a testületből.

Közölte, ezért nem elégedtek meg azzal, hogy nemmel szavazzanak, hanem azt akarták demonstrálni, hogy "eddig nem lett volna szabad elmennie a Fidesznek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását