2022. július 2. - Ottó

Az LMP átvilágítaná a beruházási támogatásokat

Nyílt levélben érdeklődik az elmúlt öt esztendő 100 millió forint feletti állami nagyberuházás-támogatásairól a nemzetgazdasági minisztertől a Lehet Más a Politika (LMP).
2010. október 7. csütörtök 16:13 - HírExtra
Mit, milyen értékelések alapján, és mekkora összeggel támogattak az utóbbi fél évtized kormányai - erre várnak választ napokon belül benyújtandó levelükben - mondta, s azt hangsúlyozta: ezt az időszakot a nagy cégek támogatására fókuszáló, "felelőtlen és alapvetően irracionális gazdaságpolitika" jellemezte, amelyet szerintük a jelenlegi kabinet is folytat.

A politikus arról beszélt: nem átlátható módon költik el ilyen esetekben az adóforintokat, márpedig ez volna a minőségi köz- és fejlesztéspolitikák garanciája.

Scheiring Gábor megjegyezte, miközben a Győrben fejlesztő Audi pr-jának része a munkahelyteremtés, a cég beszállítóinak csak elenyésző hányada magyarországi vállalat.
Frakciótársa, Szabó Rebeka arról beszélt: már csak azért is kellett volna a helyiek erőteljesebb bevonásával megvitatni az Audi-beruházás lehetséges következményeit, mert a gyárbővítésre kiszemelt terület Natura 2000 védettséget élvez.

Ehelyett az előző kormányzat egy "kreatív kormányhatározat- és rendelethozással ezt a területet gyakorlatilag egy hónap leforgása alatt nyilvánították beruházási célterületté", így esély sem volt arra, hogy a folyamatban megjelenjenek a természetvédelmi szempontok.

Célként a képviselő azt említette, hogy legalább a jövőben a nyilvánosság előtt, mindenki számára megismerhető módon fussanak a támogatási folyamatok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását