2024. május 5. - Györgyi

Tovább keresik az eltűnt embert

Továbbra is keresik a speciális mentők a hétfő délutáni vörösziszap-lavina okozta katasztrófában eltűnt embert - mondta a környezetvédelmi államtitkár az ajkai tűzoltóság előtt, a sérült tározó, és az előző nap kiürített Kolontár sajtóbejárását megelőzően vasárnap délelőtt.
2010. október 10. vasárnap 13:28 - HírExtra
Illés Zoltán az MTI-nek elmondta: a lúgos iszap okozta sérülések miatt a vasárnap reggeli adatok szerint még mindig 60 ember van kórházban, 12 ember állapota továbbra is súlyos.

A legalább hét halálos áldozatot követelő katasztrófában egy embert még eltűntként kezelnek, felkutatása folyamatosan zajlik - tette hozzá.

A környezetvédelmi államtitkár emlékeztetett: a katasztrófát követően négy ember, köztük egy 14 hónapos gyermek holttestét találták meg, az ötödik áldozat a veszprémi kórházban vesztette életét, a másik két áldozatot pedig pénteken, Devecser határában, otthonaiktól több kilométerre találták meg a vörösziszapban.

A kutatás során többször átvizsgálták a környéket, átkotorták a Torna-patakot, és lecsapoltak egy halastavat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását