2024. április 27. - Zita

Erős rendőri jelenlét a virrasztáson

Folyamatosan érkeznek az emlékezők, hogy cigány szokás szerint virrasztást tartsanak az egy héttel ezelőtti támadás következtében elhunyt két roma ember tiszteletére. A falu rendjét több mint 200 rendőr őrzi - jelentették az MTI tudósítói.
2008. november 9. vasárnap 20:53 - Hírextra
A mécseseket, gyertyákat annak a háznak a lépcsőjén helyezik el az emlékezők, amelyet múlt hétfőre virradóra ismeretlenek Molotov-koktéllal felgyújtottak, és amelyben két embert agyonlőttek. Gyertyát gyújtott Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke és Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod megyei vezetője mellett az OCÖ több elnökhelyettese és más megyei romavezetők, a környező falvak romaszervezeteinek képviselői, illetve helybeliek.

A Borsod megyei alig ezerfős településen megerősítették a rendőri jelenlétet, ugyanis olyan információkat kaptak a rendőrök, hogy a korábban meghirdetett, betiltott tüntetés helyett szélsőségesek spontán demonstrációt kívánnak tartani. Az MTI tudósítói szerint legalább 200 rendőr őrzi a falu nyugalmát. Nagycsécs bekötőútjain rendőrautók állnak, a falu közepén lévő templom mellett hat rendőrségi mikrobusz, több járőrautó várakozik, a főutcát keresztező mellékutcákban 3-4 egyenruhás posztol, s a faluban mindenkit igazoltatnak. Megállítják és ellenőrzik a településen áthaladó gépjárműveket is. Civil ruhás rendőrök is segítik a rend fenntartását.

A szomszédos településeken szintén látható a rendőri jelenlét - jelentették az MTI tudósítói.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását