2024. április 25. - Márk

LMP: aláírást gyűjtenek

Az LMP hétfőn elkezdi az aláírásgyűjtést annak a vizsgálóbizottságnak a felállítása érdekében, amely a Sukoróra tervezett King's City kaszinóvárossal kapcsolatos ügyeket vizsgálná - jelentette be hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Schiffer András.
2010. október 4. hétfő 15:47 - HírExtra
A frakcióvezető egyúttal megjegyezte, hogy hétfőn két parlamenti szakbizottság is tárgyalta az LMP két törvényjavaslatát, amelyet a sukorói ügy kapcsán készítettek elő, előterjesztéseiket azonban sem az emberi jogi sem az alkotmányügyi bizottság nem támogatta.

A politikus elmondta, hogy az emberi jogi bizottságban terítékre került az általa jegyzett, a gazdasági érdekérvényesítés nyilvánosságáról szóló javaslat, amely szerint ha egy parlamenti képviselő, polgármester, miniszter vagy a miniszterelnök befektetőkkel tárgyal, akkor arról köteles legyen emlékeztetőt készíteni. Így a nyilvánosság előtt is ismert lesz, hogy a "különböző befektetői körök hogyan kívánják befolyásolni a politikai döntéshozatalt" - érvelt.

Szerinte miután a bizottság kormánypárti többsége nem támogatta a tárgysorozatba vételt, újfent tanúbizonyságot tettek arról, hogy "az oligarchák elleni küzdelem pusztán egy jelszó, üres tartalom nélküli".

Az alkotmányügyi bizottságban a Jávor Benedekkel közösen benyújtott módosító javaslatukat tárgyalták, amely arra irányult, hogy helyezzék hatályon kívül a kiemelt beruházásokról szóló törvényt.
Megjegyezte, azon nem lepődött meg, hogy a "szocialisták a nagybefektetők pártján állnak", de az igen, hogy a Fidesz szerint is szükség van erre a törvényre.

Közölte, hogy miután a Fidesz-KDNP az MSZP együtt szavazta le a javaslatuk tárgysorozatba vételét "azt gondolom, hogy a Fidesz nemcsak, hogy nem rendelkezik antikorrupciós politikával, az elszámoltatás kimerül abban, hogy fenyegetőzik és pusztán a neki nem tetsző ellenfelek ellen kíván eljárásokat indítani".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását