2024. április 25. - Márk

A Szegedi testvérek nem bűnösek

Dr. Dániel Péter ügyvéd arról a még augusztus 26-án tett büntető feljelentéséről tájékoztatta a HírExtrát, melyben két jobbikos politikus is érintett.
2010. október 6. szerda 18:23 - Bagics Bence
Szegedi Márton ezt mondta...
Közrendvédelmi telepeket kell létrehozni, és jogszabályszerűen ki kell Miskolcról zárni a garázda elemeket - jelentette ki, majd hozzátette, akik képesek integrálódni, azok visszatérhetnek a társadalomba, akik pedig nem, ott töltik az életüket kettős kordonnal, szögesdróttal körbevéve, csendőrökkel, este 10 óra után kijárási tilalommal. Azt kérte a jelenlévőktől, hogy a rendvédelmi telepek első oszlopát ő üthesse le.
A feljelentés tárgya a Jobbik miskolci polgármester jelöltjének, Szegedi Mártonnak a hazai roma társadalom bizonyos tagjainak a „táborba” zárásáról, illetve a táborba zárt romák állampolgárságuktól való megfosztásáról tett nyilatkozata.

Az ügyvéd elmondta, hogy a feljelentése alapján a büntető eljárás, illetve a nyomozás megindult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán. A nyomozás során a rendőrség megállapította: a tárgyi büntető ügyben más jobbikos országgyűlési képviselő, nevezetesen Szegedi Csanád érintettsége is felmerül a cselekménnyel kapcsolatosan, mivel ő is ilyen tartalmú nyilatkozatokat tett a pártközleményben, illetve sajtótájékoztatókon is.

Új fejlemények az ügyben

Dániel tájékoztatása szerint, október 4-én kapta meg a Központi Nyomozó Főügyészség azon határozatát, mely értelmében a feljelentését elutasították, mivel álláspontjuk szerint a feljelentés alapját képező cselekmény(ek) nem bűncselekmény(ek).

A határozat indokolása szerint az ügyben érintett jobbikos politikusok nem léptek túl a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos keretein, mivel „a tárgyi bűncselekmény veszélyeztető jellegű, azonban megvalósulásához nem elegendő csupán a veszély feltételezett volta (absztrakt veszély). A cselekmény akkor tényállásszerű, ha az elkövető erőszakos cselekedetre, ilyen magatartás vagy tevékenység kifejtésére hív fel...”

Dániel Péter úgy véli, a Magyar Köztársaság Központi Nyomozó Főügyészsége nem tartja bűncselekménynek, ha bárki a nagy nyilvánosság előtt, faji, etnikai hovatartozás alapján bizonyos embercsoportok „táborba” zárását és a magyar állampolgárságuktól történő megfosztását javasolja.

A döntés alapján – véleménye szerint - a törvény előtti egyenlőség jogelveire is figyelemmel, mától bárki nyugodtan javasolhatja bizonyos más (nép)csoportok, a hazai zsidóság vagy akár a melegek „táborokba” zárását és az állampolgárságuktól való megfosztásukat is, törvényes következmények nélkül..

Álláspontja szerint fenti döntésével a Magyar Köztársaság és annak egyik kiemelt ügyészségi szervezete is letért a demokrácia, a jogállamiság és a művelt európaiság útjáról, ráadásul cinkosan összekacsintott egy "új-nyilas párttal", megvédve annak jogsértő, az emberi és a kisebbségi jogokat is semmibe vevő, gyalázatos és veszélyes politizálását, illetve nyilatkozatait.

Bocsánatot kért, magyar állampolgárként, demokrataként és ügyvédként a roma identitású honfitársaitól, illetve bocsánatot kért a művelt és demokratikus Európától is.

Hozzátette panasszal él a fenti jogsértő döntés ellen..
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását