2024. május 11. - Ferenc

Eladják a bérlakások csaknem felét

Eladásra kínálja a bérlakás-állomány negyven százalékát a zalaegerszegi önkormányzat, de mindeddig a bérlők alig több mint 15 százaléka jelentette be vételi szándékát - írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.
2008. november 13. csütörtök 09:15 - Hírextra
A több mint ezer önkormányzati bérlakásból többségében az összkomfortos lakásokat jelölték ki értékesítésre, mert ezek fenntartása a legdrágább, és itt halmozódtak fel a legnagyobb adósságok.
A bérlőket a lakbérek emelkedése sem ösztönözte lakásvásárlásra, és arra sem volt példa, hogy bárki kifizette volna elmaradt lakbér- és rezsitartozását, ami a privatizáció egyik feltétele volt.

A kintlévőségek összege idén szeptember végén 85,5 millió forint volt, 10 millió forinttal több, mint 2007 végén - nyilatkozta a lapnak Gallai Gábor, a LÉSZ Kft. műszaki vezetője.

Az eladásra kínált lakások forgalmi értékét négyzetméterenként 130 ezer forintban határozták meg. Az értékbecsléskor nem vették figyelembe a lakás belső állapotát, így ugyanis kedvezőtlenebb helyzetbe kerültek volna azok a bérlők, akik rendszeresen karbantartották bérlakásaikat, mint akik elhanyagolták.

Az értékesítéstől a lakás-mobilizáció élénkülését várja az önkormányzat, a bérlakások eladásából származó bevételt kizárólag lakáscélokra kívánják fordítani - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását