2024. május 18. - Erik, Alexandra

Demszky gartulált Tarlósnak

Demszky Gábor, Budapest leköszönő polgármestere gratulált Tarlós Istvánnak, a Fidesz-KDNP jelöltjének, aki várhatóan megnyeri a főpolgármester-választást Budapesten.
2010. október 4. hétfő 07:23 - HírExtra
 Demszky Gábor vasárnap esti, MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: Tarlós István személyében olyan vezetője lesz a fővárosnak, aki szereti Budapestet és képes rá, hogy a pártérdekek fölé helyezze a budapestiek érdekeit.

Bizalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Tarlós István arra fog törekedni, ne csak a most rá szavazók főpolgármestere legyen, hanem a fővárosiak azon többségéé is, akik nem adták rá a voksukat.

A volt főpolgármester közleményében gratulált Horváth Csaba szocialista jelöltnek és az LMP-nek, hogy bejutottak a Fővárosi Közgyűlésbe.

Demszky Gábor azt kérte Horváth Csabától, hogy a legnagyobb ellenzéki párt budapesti vezetőjeként sokkal konstruktívabb ellenzéke legyen Tarlós Istvánnak, mint amilyen a Fidesz volt, és a városvezetés javaslatait ne politikai, hanem szakmai alapon ítélje meg.

 Az LMP-nek azt javasolta a volt főpolgármester, hogy néhány hónapig a tanulásra, a fővárosi ügyek megismerésére koncentráljanak.

Azt kérte a "három demokratikus" párttól, hogy soha, semmilyen rövidtávú cél érdekében ne működjenek együtt a Jobbikkal és gondoljanak arra, hogy sokkal több köti őket össze, mint amennyi az antidemokratikus, szélsőségesektől elválasztja őket.

Demszky Gábor közleményében köszönetet mondott azoknak a budapestieknek, akik éltek demokratikus jogukkal és részt vettek a szavazáson. "Arra kérem a város polgárait, hogy előlegezzék meg bizalmukat az új vezetés felé, függetlenül attól, kire szavaztak vagy szavaztak-e egyáltalán a mai napon" - fogalmazott a volt főpolgármester.

Az adatok 84 százalékos feldolgozottsága szerint Tarlós István (Fidesz-KNDP) a szavazatok 53 százalékát szerezte meg, Horváth Csaba (MSZP) 29 százalékot, Jávor Benedek (LMP) 9, Staudt Gábor (Jobbik) pedig 7 százalékot kapott

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását