2024. április 27. - Zita
Plakátok ezrein vigyorognak ránk drága politikusaink országszerte a kampányidőszakban. Bárcsak ne tennék... A legborzasztóbb választási plakátok közül válogatott a HírExtra.
2010. szeptember 26. vasárnap 18:44 - Gedei Szilárd

A sokszor unalmas alapkoncepciókon túl is van élet a kampányban. Legalábbis ott, ahol a necces helyzet megkívánja. Ilyenkor van az, hogy a hirdetésekben egyébként is ritka kreativitást félreteszik, és egyszerű, de durva hirdetéseket alkalmaznak. Mint például a felettébb csúnya váci esetben.



Hm, koncepció lehet ez a fajta elhatárolódás a Fidesznél, legalábbis erre utal az ország másik csücskében, Nagykanizsán kihelyezett hasonló hirdetés. Persze ahol már magyarázni kell, hogy ki kinek az embere, ott ne is várjuk értelmes kampányt...



Az értelmi színvonal marad, a helyszín azonban már ismét Budapest. A Kétfarkú Kutya Párt ugyan nem reménykedhetett sokáig a jelöltállításokban, a rövidke "kampányidőszakukban" azonban így is hozták a formájukat. A következő választás előtt talán már óriásplakátot is láthatunk tőlük?



Szintén a költséghatékony, viszont a mindenféle figyelemelterelő kreativitást nélkülöző, egyszerű, de lényegretörő kapmány híve lehet Borzon Gyula. Óbuda egyik független jelöltje aki saját készítésű hirdetéssel próbálja felhívni magára a választók figyelmét. Külön kiemelnénk a rendkívül tekintetvonzó variálást a betűtípusokkal. A HírExtra Minden idők legborzasztóbb választási plakátjai verseny különdíja egyértelműen Borzon Gyuláé!



Vissza vidékre! Meg kell ugyanis néznünk, mi történik, ha a plakátharc egy pártokon és személyeken átívelő, globális kampányban csúcsosodik ki. Az alábbi miskolci gyöngyszemen nem mást, mint Káli Sándor szocialista polgármester bizalomkeltő arcát használják a helyi LMP-sek saját kampányukhoz.



Mivel is lehetne méltóképpen lezárni ezt az összeállítást? Mondjuk egy ismeretlen kreatív szerző órák alatt klasszikussá vált remekművével - avagy görbe tükör a budapesti politikusoknak. Kis laza választási pankráció legendák közreműködésével...

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását