2024. április 17. - Rudolf

Eltávozott az élők sorából a kaposvári szuper eb

Tizenegy éves korában váratlanul elpusztult Töki, a kaposvári szuper eb, az ország egyik legsikeresebb nyomkövető kutyája - tájékoztatta a kaposvári rendőrkapitányság.
2010. szeptember 25. szombat 21:53 - HírExtra
Töki kutya több száz sikeres bevetésen vett részt: életeket mentett, sikeresen működött együtt a rendőrökkel eltűnt emberek felkutatásában, bűnözőket juttatott rács mögé.

Mint annak idején az MTI is beszámolt róla, segített elkapni a „Rambó" néven elhíresült somogyi bűnözőt, akit kilométereken keresztül, erdőn-mezőn át követett, s bár az üldözött megpróbálta, nem tudta megtéveszteni a kitartó nyomkövetőt.

Gazdája, Skrek Roland egy eredményes "bevetés" után a Somogyi Hírlapnak nyilatkozva úgy vélekedett a kölyökként százezer forintért megvásárolt kutyáról: noha nem igazán tehetséges, a szorgalma és az akarata átlagon felüli.

Töki másfél évesen került a rendőrséghez. Időközben megszerezte a járőr-, a szagazonosító- és a nyomkövető képesítést. A miskolci Mancs mentőkutya mellett ő volt az ország legismertebb kutyája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását