2024. május 23. - Dezső

A politikusok dugódíjának bringás előfutárai

Ma sokan káoszra számítanak, mivel a Critical Mass felvonulói a KRESZ betartásával a forgalomban tekernek. Legin István, az Emberibb Parkolásért Mozgalom alelnöke a demonstráció pusztító következményeiről beszélt.
2010. szeptember 22. szerda 14:44 - Fontos Erzsébet
Ön szerint a Critical Mass módszere megfelelő az autósproblémák kezelésére?

Azok a bizonyos kivételek
Igen, érdekes, hogy egy jogállamban legalább a törvény előtt egyenlő mindenki, természetesen továbbra is azzal a változatlan kitétellel, hogy na persze azért vannak egyenlőbbek is. Ilyen – egyenlőbb - például a korrupciós botrányairól, valamint vesztett munkaügyi pereiről elhíresült Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. Nekik ugyanis - bármely más földi halandóval ellentétben - nem kell előre, a keresetlevél benyújtásával egy időben leróni perköltségeket.

www.empamo-tag.hu
A Critical Mass, a biciklis felvonulásokkal ellenszenvet vált ki az emberekből. A környezetkárosodás ellen tüntetnek, ennek ellenére hatalmas dugókat kreálnak a legnagyobb forgalomban, a város egyik legforgalmasabb útjának felét lefoglalva. A biciklis szerveződés tagjai rendkívül agresszívak. Általuk a kerékpárosok egyre jobban az autósok ellen fordulnak. A hozzánk érkezett panaszlevelekből kirajzolódik, hogy Budapestnek elege van a bringás demonstrációkból.

A városban naponta másfélmillió lakos közlekedik, ebből csupán kétezren kerékpároznak rendszeresen, felvonulásokon legfeljebb húszezren. Csekély szám, hiszen ez a közlekedők egy százaléka. Felháborító, hogy a mai napon egy erőszakos kisebbség érdekei irányítják az egész várost.

Hogyan lehet felhívni az emberek figyelmét a közlekedés problémáira?

Gyönyörű a Népliget és a Városliget is. Senkinek nem lenne kifogása az ellen, ha oda szerveznék a felvonulásokat és az ehhez kapcsolódó rendezvényeket. A kerékpárosoknak figyelembe kellene venniük, hogy a dolgozók életét keserítik meg.



A CM szervezői a sajtóban azt nyilatkozták, hogy fasiszta módszerekkel kell küzdeni az autósok ellen. Ön egyetért ezzel?

Reklamáltunk a kijelentés miatt. Sajnos ők a visszájára fordították és lejárató kampányt folytattak ellenünk. A Kürti Gábor vezette CM, megint az erőszakosságát bizonygatja azzal, hogy fasiszta módszereket vetne be a családos, munkába induló emberek ellen. Képtelenek figyelembe venni: az autó az életünk és egyben a munkánk része. Egy ilyen kijelentés mindenki számára sértő.

A lakosság mellett a városvezetésnek is sok bosszúságot okoz a felvonulás?

Ők ennek örülnek, ugyanis minél nagyobb dugókat gerjesztenek, annál könnyebben megteremthetik a következő sarcot, azaz a dugódíjat. Emellett sorra megszüntetik a parkolókat és egyúttal utakat zárnak le. Szakértők azt hangoztatják, sok az autós, holott a kocsik száma csökken. Mindezzel párhuzamosan nem építenek kerülőutakat, körgyűrűket, ezért tűnik úgy, hogy folyamatosan nő az autósforgalom.

Ez optimális körülmény ahhoz, hogy tönkremenjen a város és az emberek élete.



A CM szervezők
meghívták a pártok főpolgármester-jelöltjeit egy kerekasztal-beszélgetésre. Ez egy jó kezdeményezés arra, hogy a politikában párbeszéd induljon a közlekedési problémákról?

Nincs jelen az Autóklub, így senki sem képviseli az ellenvéleményt. Öncélú a kezdeményezés, ezért újra pár ezer kerékpáros érdeke hangzik el. A városban közlekedő másfélmillió autóst a bringásokkal szemben diszkriminálják.

A rendőrség mai szerepválallalása az állam számára felesleges kiadásba kerül. A BKV-nak több millió forint veszteséget jelent, hogy ma az összes járatát elterelje. Ez a kezdeményezés kizárólag csak az emberek felbőszítésére alkalmas!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gondolkodó
2010. szeptember 29. 00:48
És kedves Bence, elég nagy fogalom zavarban is van!
4. Az MO-nak csak a neve körgyűrű, mert ha nem tudná, a körgyűrűnek a nevében is benne van, hogy körbe kell érnie! Mutikázza már meg, kedves kutatókám, hol ér körbe az MO. És legyen kedbves megdícsérni azt a nagyokos levegőmunkacsoportos cimboráikat, akik kitalálták, hogy az MO egy szakasza az m5-re menjen.
2. A jelentéktelen számu bringázó CM nyílvánossága, ezredrangu kérdés a másfélmilla ember közlekedésének, életének megbénításához képest. Legyen kedves kicsit visszavenni!
5. Egyetlen BKV járatot sincs joguk eltéríteni. Belegondolt már a kis elfogultságában, hogy hány embernek jelent bosszúságot, mert nem találja a buszát a hazaúthoz! Nem csak egészséges embereknek, hanem a fogyatékosoknak, a látássérülteknek pláne! Hoghy merészelik! Elege van a városnak magukból, Bencécske.
gondolkodó
2010. szeptember 29. 00:21
Mielött valaki kötekedne, én is elírtam a számokat, a húszezer alig több az egy százaléknál.
gondolkodó
2010. szeptember 29. 00:19
Kedves elfogult KisBence. Ha nem csak a biológiát kutatná, hanem hozzászólásai elött tájékozódna is, megtalálta volna azt a bizonyos „fasisztázós” nyilatkozatot, amit a istenített, és hőn szeretett szélsőséges erőszakszervezetük, a CM szervezője, Sinya nyilatkozott. De ha nem tájékozódik, látom itt alant már idézték. Nagyobb szégyen butaságokat írni, mint egy cikkben elírni számokat. De a lényeg, ha tud számolni, a Húszezer bringás még egy százaláka sincs a Budapesten közlekedőknek. Tehát egy elenyésző kisebbségnek nincs joga az utakat kisajátítani, és megbénítani egymillió négyszáznyolcvanezer ember életét, közlekedését. Remélem, ahogy erősödik az ellentáboruk, úgy a politikusok is észhez kapnak, és átnéznek az agresszor anarchista CM-en. És talán ez volt az utolsó ilyen vonulása a csürhéjüknek.
adir
2010. szeptember 27. 13:21
" az autózás az ami ellen lépni kell, ennyi autó nem fér el, ez nagyon fasiszta de lépni kell...." ez így hangzik el a CM egyik ismert, meghatározó személyiségének rövid videó-interjújából. A neten megtalálható link pl. az empamo.hu -n is van.
Styf
2010. szeptember 24. 21:16
Tisztelt kutató biológus úr

Gondolom alaposan átolvasta az "interjút" hogy ilyen pontosan
Tud idézni belőle.Ez nem az újságíró véleménye hanem az interjú
alanyé.2000 valóban nem 1/3 a 1.5millionak ,gratulálok
Önnek hogy sikerült kiragadnia a lényeget .Ez az interjú nem egy ember
véleménye hanem egy párbeszéd amiben az újságíró kérdez
,(kérdések nem vélemény)az alany pedig válaszol .
De ami a lényeg az ön hozzászólásábol kiderül hogy kerékpárral
közlekedik ,vagyis nem tud nem elfogultan hozzászólni a témához
ez pedig sem az újságíró sem pedig a meg interjuvolt ember hibája.

tisztelettel egy hűséges olvasó

Ui:hogy akadt rá erre a cikkre ha nem olvas ilyen "felkapott és olvasott hirportált"
kbenito
2010. szeptember 23. 13:56
Tisztelt Erzsébet!

Gratulálok, hogy az említett rendezvényről ilyen remek cikket sikerült lehoznia ezen a rendkívül felkapott és olvasott hírportálon. Külön tetszik, hogy publikációjában ennyiféle véleménnyel megismerkedhet a "szerencsés" olvasó, bár a látszattal ellentétben gyanítom, ez nem csak a felettébb befolyásos Emberibb Parkolásért Mozgalom alelnökének, hanem az Ön saját végtelenül torz és hamis véleménye is. Vegyük hát sorjában:

1. mi minek az egyharmada? Matematikából elégtelen... Nem mellesleg csak a Nemzeti Múzeum előtt naponta több, mint 1000 kerékpáros halad el az Astoria irányába...
2. a tüntetésnek pont a nyilvánosság a lényege, elég komikus lenne 20000 parkba zárt, egy helyben topogó kerékpáros... az egyben helyben topogás egy másik jármű jellegzetes tulajdonsága (és ez nem a kerékpárosok hibája).
3. a fasiszta szóra valóban mindenki felkapja a fejét, micsoda szerkesztési bravúr ezt beletenni egy cikkbe! Senki nem mondott ehhez hasonlókat (az alelnök úron kívül), ha igen, kérem hivatkozzon...
4. mi az M0, ha nem körgyűrű? Kerékpárpálya??? Az utóbbi 10 évben 80%-ról 60-ra csökkent a tömegközlekedők száma, ők autóba ültek. És nem az eddigiekbe...
5. fentebb még csak a közlekedők száma volt 1,5 millió, most hirtelen az autósok lettek ennyien. Akkor csak többen lettek, nem?
5. "...az összes járatát elterelje..." no comment

Ez a cikk sokkal inkább alkalmas az emberek felbőszítésére, mint a CM. Pestiesen szólva több benne a csúsztatás, mint a bizonyos palacsintában.

Üdvözlettel Kiss Bence, kutató biológus
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását