2024. április 19. - Emma

"Kinyírunk" - fideszes alelnök fenyegette meg a polgármestert

Őrület van Füzesabonyban. Szó szerint. A helyi Fidesz alelnöke magából kikelve életveszélyesen megfenyegette az exfideszes polgármestert. A HírExtra utánajárt a durva ügy részleteinek.
2010. szeptember 21. kedd 15:35 - Gedei Szilárd
"Laminé egy elgurult hólabda"
Herman István országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei szervezetének nagykutyája az egyik helyi hírportálnak, a heol.hu-nak adott nyilatkozatában hisztérikus hecckampánynak minősítette az ügyet. A polgármester asszony elgurult hólabdaként viselkedik, az ilyen embertől, aki a hatalmat bármi áron birtokolná, és figyelmen kívül hagyja a törvényeket, óvakodni kell. Az utóbbi időben tanúsított magatartása mindenkiben visszatetszést kelt – mondta Herman.
Ha hinni lehet a füzesabonyi polgármester asszonynak, még a magyar politikai posványban is ritka, komoly indulatokkal tarkított támadást volt kénytelen elviselni saját irodájában.

"Kinyírunk"

Laminé Antal Éva elmondása szerint a városi Fidesz alelnöke, Buktáné Penderik Edit önkívületi állapotban rontott be hozzá a hivatalba még pénteken. Az útjába álló titkárnőt a falhoz lökte, majd életveszélyes fenyegetéseket intézett a polgármesterhez azt ordítva, hogy "kinyírunk", méghozzá azért, mert "ráindultak a Fideszre", és amúgy is, "Herman István képviselő keze messzire elér".

"Gyorsan zajlott az egész. Soha nem láttam még ilyen idegállapotban ezt a hölgyet. Reszketett, üvöltött, fenyegetőzött - nyugodtan mondhatom, hogy nem volt magánál. Féltünk attól, hogy esetleg ennél is komolyabb aggresszióra számíthatunk tőle" - idézte fel a történteket a HírExtrának Laminé.

Buktáné nem beszél

A támadás tényét egyébként nehéz lenne az érintetteknek cáfolni, mert több tanú is végignézte a bekkattant alelnök ámokfutását.

A fenyegetőző Buktáné Penderik Editet hiába értük utol telefonon, nem volt hajlandó válaszolni kérdéseinkre.

Laminé szerint a támadásnak konkrét előzménye nem volt, ugyanakkor az esetet egy régóta tartó folyamat hozományának tekinti. Mint mondta, Füzesabonyban már az év elején,elkezdődött a helyhatósági választás kampánya. Azóta folyamatosan alattomos támadásoknak volt kitéve. Ezeket megunva védekezésképp kiadott egy szórólapot, cáfolandó a suttogók által terjesztett kellemetlen szóbeszédeket.

"Voltam már börtöntöltelék, apagyilkos, és még sorolhatnám. Van azonban egy határ, ami sok, az sok. Védekezésképp kiadtunk egy olyan szórólapot, amiben leírtuk, amikor ilyeneket hallanak rólam, az egész egyszerűen nem igaz. Leírtuk viszont az igazságot, ez pedig nem tetszett a Fidesznek" - mondta Laminé.

Egy ilyen szórólapot szorongatott kezében Buktáné is, miközben nekiesett a polgármester asszonynak.

Ha Füzesabony, akkor fideszes botrány

A füzesabonyi polgármesterjelöltek
Balsai Tamás (független)
Dr. Gondos István (Fidesz-KDNP)
Gulyás László (Összefogás Füzesabonyért Egyesület)
Laminé Antal Éva (Füzesabonyi Lokálpatrióta Egylet/ Füzesabony Nyugdíjasainak Érdekvédelmi Egyesülete/ Magyarok Szövetsége Egyesület)
Nem először szabadultak már el az indulatok a hevesi kisvárosban. Tavasszal kopogtatócédula hamisítással gyanúsították meg a város fideszeseit, nyáron pedig nemes egyszerűséggel feloszlatták a párt városi szervezetét. Laminé és társai ekkor döntöttek úgy, hogy nem csatlakoznak az újjáalakult Fideszhez, ellenben civil szervezetek támogatásával próbálnak meg elindulni az őszi önkormányzati választáson.

Herman István, a Fidesz választókerületi vezetője és Laminé polgármester asszony közötti viszony még évekkel ezelőtt romlott meg. Akkor pont Herman volt az, aki elindított az akkor még Laminé által vezetett Fidesz feloszlatását. Azóta Laminé mellől szép lassan kikoptak az emberek - előbb a megyei közgyűlésben, majd a városi képviselőtestületben fordulatak ellene.

A polgármester asszony ellen jelenleg is folyik egy bírósági eljárás. Ennek ellenére meglehetősen optimistán nyilatkozott esélyeiről.

"Úgy érzékelem, hogy jól állunk. Én kaptam a legtöbb kopogtatócédulát, azaz a legtöbb ajánlást a lakosság részéről. Folyamatosan a bőrömön érzem az emberek támogatását" - mondta portálunknak Laminé. A jelenleg is a polgármesteri székben ülő exfideszes szerint ez azért alakulhatott így, mert Füzesabonyban, az ország több más kisvárosával együtt nem elsősorban a pártlogókra fognak szavazni az emberek. Laminé legalábbis abban bízik, hogy más szempontok is érvényesülhetnek a pártszínek mellett.

A polgármester egyébként rendőrségi feljelentést tett fenyegetője ellen, valamint rendőrségi védelmet kért a továbbiakban.

Vajon mi történik még a kampányból hátralévő nem egész két hétben Füzesabonyban?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

megmondom
2010. szeptember 21. 17:39
Mélyen tisztelt elvtárs hölgyek és urak! Mi van akkor, ha ezt az egészet csak a rendkívüli tiszteletnek örvendő polgármester asszonyság atalálta ki?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását