2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lázár János: nagy a tábor, színes a zászló

Lázár János szerint erősíteni kell a Fideszen belüli szövetségi viszonyokat.
2010. szeptember 11. szombat 13:21 - HírExtra
A vezető kormánypárt frakcióvezetője szombaton a Nemzeti Fórum ötödik országos gyűlésén Budapesten úgy fogalmazott: le kell számolni azzal a vélekedéssel, hogy csak egyetlen helyes út, egyetlen megoldás létezik. Szerinte a Fidesznek néppártként a sokszínűségre kell törekednie.
"Kiadhatjuk a jelszót: nagy a tábor, színes a zászló" - mondta.

Lázár János arról is beszélt: a Fidesz dolga az, hogy tanuljon korábbi választási vereségeiből és az elmúlt nyolc év kormányzati kudarcaiból.

"Nem engedhetjük meg az arroganciát, nem engedhetjük meg magunknak, hogy nagyképűek legyünk, és végképp nem megengedhető, hogy bárki közülünk visszaéljen a választók bizalmával" - összegezett a frakcióvezető.

Mint mondta, a bizalom megőrzéséhez fontos tudni, hogy áprilisban választók százezrei szavaztak először a pártszövetségükre, így a kormányzás nem szolgálhatja egyetlen réteg érdekeit, és különösen fontos, hogy a leszakadók, a több millió szegény ember számára megteremtse a felzárkózás lehetőségét.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc bukása is azt bizonyítja, hogy az országot nem lehet az emberek feje fölött, akaratuk ellenére kormányozni, csak velük együttműködve.

Lázár János arra is kitért, hogy a magyar politikát két évtizeden át az állandó szembehelyezkedés, a folyamatos konfrontáció jellemezte, ennek azonban véget kell vetni; meg kell teremteni a párbeszéd kultúráját.

A jövő kérdése nem az, hogy ki kezdte a szembenállást, hanem hogy ki lesz képes abbahagyni - mondta, megjegyezve: a jövőt az nyeri meg Magyarország számára, aki "képes lesz a nemzeti együttműködést valóban létrehozni".

A frakcióvezető kijelentette: a tavasszal a Fideszre szavazó emberek úgy érezték, hogy a rendszerváltás "balul sült el", rossz kompromisszumokra épült, két évtized elteltével pedig társadalmi és gazdasági csődhöz vezetett. A kormánypártok Lázár János szerint így arra kaptak mandátumot, hogy "egy nemzeti helyreigazítási programmal" korrigálják az elmúlt húsz év hibáit és mulasztásait.

Mint mondta, választóik "pontosan ilyen volumenű változást akartak", és aki a kormánypártok kétharmados felhatalmazását megkérdőjelezi, a demokráciát vonja kétségbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását