2024. április 23. - Béla

Néhány nap múlva nyit a leégett óvoda

Néhány nap múlva újra fogadhat gyerekeket a hét elején leégett budapesti óvoda. Az intézményt teljesen ki kellett festeni, van, ahol a parkettát is kicserélik, a játékoknak és a könyveknek pedig a jelentős része megsemmisült.
2007. április 1. vasárnap 20:14 - Hírextra
Az épületben és a berendezési tárgyakban körülbelül 7-8 millió forint kár keletkezett. Az óvoda egyelőre nem tudja, hogyan fizeti ki a munkát - tudta meg az RTL Klub Híradója.

Az óvodavezető és munkatársai reggeltől éjszakáig minden nap dolgoznak a tűz óta.
Még a hétvégén is súrolták a kormos játékokat. Az óvodát újra kellett festeni. A falat is megbontották, mert annak a szobának az ablakai, ahol a tűz keletkezett, megrepedtek, és ki kellett őket cserélni. Vasárnap már az utolsó simításokat végezték a munkások.

"Az épületben keletkezett kár körülbelül 5 millió forint, a megsemmisült berendezési tárgyak és óvodai felszerelések értéke további 2-3 millió forint" - mondta Pege Zsóka, óvodavezető.

Az épületkárokért a biztosító várhatóan fizet, a többiért azonban valószínűleg nem. Az óvodának egyébként több szervezet ajánlott fel játékokat, könyveket, pénzt is. Egyelőre azonban az okoz nekik fejtörést, hogy miből fizetik ki a felújítást végzőket.

A festéssel vasárnap végeznek, a parkettázást pedig hétfőn kezdik el itt az óvodában. A héten a gyerekek nem jártak óvodába, hétfőtől egy közeli játszóház fogadta be őket. Ha később minden a tervek szerint halad, szerdán már újra fogadhat az óvoda gyerekeket.

A XII. kerületi kétszintes óvoda egyik emeleti szobájában kedden reggel csaptak fel a lángok. Mire a mentők és a tűzoltók a helyszínre értek, a dolgozók az óvodában lévő három gyereket már kihozták. A tűzoltók a lángokat hamar megfékezték, senki sem sérült meg.

A tüzet az eddigi vizsgálatok szerint egy elektromos szikra okozhatta.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását