2024. április 26. - Ervin

Öttusa: döntős magyarok

Kovács Sarolta és Gyenesei Leila bejutott a szombati döntőbe a kínai öttusa-világbajnokság hagyományos női versenyének csütörtöki selejtezőjéből.
2010. szeptember 2. csütörtök 09:47 - HírExtra
Mindketten tompán kezdték a napot, különösen az alig egy hónapja junior világbajnokságot nyert Kovács vívott eredménytelenül az első asszóiban, öt párharc után még nem szerepelt győzelem a neve mellett. Gyenesei is mínuszban volt, azaz több vereséget szedett össze, mint ahány asszót megnyert. Lassan lendült bele a 28 fős A csoport két magyarja, de amikor már úgy tűnt, kilábalnak a hullámvölgyből, megint rosszabbul ment nekik: 7/14-nél nagyon messze álltak az elfogadható teljesítménytől. A végén azonban összekapták magukat, s szinte hibátlan hajrával jelentősen javítottak helyzetükön. Kovács 13/14-gyel (808 pont), Gyenesei 12/15-tel (776) zárt, ez a holtversenyes 15., illetve 20. helyhez volt elég.

Aztán ahogy az várható volt, úszásban mindketten sokat léptek előre, Gyenesei a második (2:10.55 perc/1236 pont), Kovács pedig a harmadik (2:12.27/1216) legjobb időt érte el a vívópástok melletti 50-es medencében, ezzel összetettben utóbbi hatodik, előbbi nyolcadik volt a kombinált szám előtt.
A lövészetekkel megszakított 3x1000 méteres futásban Kovács nagyon jó sorozatokat produkált, ennek köszönhetően takarékoskodhatott az energiájával, Gyenesei viszont elsőre és utolsóra többet rontott, csak a közepén volt pontos és gyors is egyszerre, így neki komolyabban kellett futnia, de ezzel együtt is simán lépett tovább. Kovács kilencedik (a kombinált számban: 13:14.31 perc/1824 pont/12. hely), Gyenesei pedig 16. (13:20.15/1800/16.) lett. A döntőbe jutáshoz az első 18 között kellett végezni.

"Jólesett ez az utolsó szám. Szerencsére jókat lőttem, így nem kellett megszakadnom. Meleg és fülledt idő van, de így sem volt sok gondom" - mondta az MTI-nek Kovács.
A B csoportban Tóth Adrienn és az egyéni induló Pataki Viktória szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását