2024. április 25. - Márk

Van kedve kipróbálni kilencvenkét különböző sportágat?

Nem tudják, mi az a kettlebell? Fogalmuk sincs, hogy játszák a sepaktakraw-t? Esetleg mindenáron tudni szeretnék, mi fán terem lábtoll-labda? Akkor irány a Nagy Sportágválasztó, ahol mindenre fény derül!
2009. május 22. péntek 07:49 - Gedei Szilárd
Ez már a negyedik lesz – a szervezők büszkék is az eddigi három Nagy Sportágválasztóra. Ráadásul a május 22-23-án, azaz pénteken és szombaton megrendezésre kerülő esemény minden eddiginél több sportágat kínál, s neves olimpiai- és világbajnokok is várják az érdeklődőket – kicsiket és nagyokat - a kőbányai Merkapt Maraton Sportközpontban. A rendezvény főkoordinátorát, Koós-Lukács Tímeát arról kérdeztük, hogy miben lesz más ez a mostani Választó az eddigi háromhoz képest.

Hihetetlenül népszerű

Mit is válasszunk…
Sportágak a Választón a teljesség igénye nélkül: lyonnaise, lacrosse, krav-maga, curling, aikido, taekwondo, sárkányhajó, terepgördeszka, lábtoll-labda, gumiasztal, hapkido, íjászat, jégkorong, floorball, rögbi.
– Elsősorban a méreteiben – kaptuk is rögtön a választ a szervezőtől. – Ezúttal ugyanis kilencvenkét sportágat lehet kipróbálni, s a sportágak többsége az eddigieknél komolyabb háttérrel fog kivonulni – tette hozzá Koós-Lukács.

Ha pedig a méret változik, minden bizonnyal a látogatók száma is fog: a tavaly őszi Választó két napja alatt 4500 látogatót regisztráltak, most azonban csak az iskolákból jelentkező csoportok összlétszáma teszi ki ezt a számot.



Kit is válasszunk…
Neves sportolók a Választón a teljesség igénye nélkül: Kótai Mihály (ökölvívó), Kozmann György (kenu), Sebestyén Júlia (műkorcsolya), Kovács Antal (cselgáncs), Szuper Levente (jégkorong), Kucsera Gábor (kajak), Berki Krisztián (torna).
Szintén változás a tavalyi rendezvényekhez képest, hogy immár színpaddal, és kivetítővel is várják az aktív sportok iránt elkötelezett résztvevőket. De lesz bokszring, kajak-kenu-, vitorlás- és búvármedence is, és olyan Magyarországon csak a bennfentesek által ismert sportágak is bemutatkoznak, mint például a Malajziából származó, de néhány kisebb vidéki városunkban már komoly bázissal rendelkező sepaktakraw (egy pálmaféle kúszónövényből készült kis, rugalmas labdával játszott sport, szabályait leginkább a lábteniszhez lehetne hasonlítani), vagy az oroszoktól származtatott kettlebell (lényegében egy speciális súlyzó, mellyel különleges edzésmunkát lehet végezni).

Szerintünk megér egy napot

A két napos rendezvény teljesen ingyenes, péntek délelőtt azonban csak az előre bejelentkezett gyermekcsoportoké lesz a terep – a nagyközönség pénteken 14-19 óráig, illetve szombaton egész nap mehet sportágat választani.

Fogják hát meg szépen gyermekük, vagy a környezetükben punnyadó kissrácok kezeit, és irány a Választó! Elvégre összehasonlíthatatlanul nagyobb élmény a gagyi tévésorozatok bámulása helyett kilencvenkét sportágat kipróbálni…



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását