2024. június 16. - Jusztin

Durvul a helyzet Pakisztánban?

Jelentősen növekedett a síiták ellen a pakisztáni Lahorban szerdán elkövetett merénylet halálos áldozatainak száma, a legfrissebb adatok szerint a támadásnak mintegy 35 halottja és 281 sebesültje van.
2010. szeptember 2. csütörtök 09:39 - HírExtra
Fahim Dzsehánzeb, a lahori katasztrófavédelem szóvivője úgy véli, hogy tovább emelkedhet a halottak száma, mert sok sebesült válságos állapotban van. A síita vallási kisebbség tagjai vallásuk legfőbb szentjére, Alira emlékeztek, s hagyományos gyászmenetükben, amelyben 35 ezren vettek részt, három robbanás történt. Először egy időzített robbanószerkezet lépett működésbe, majd pár perces eltéréssel két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát.

Az elmúlt években a szunnita szélsőségesek rendszeresen követtek el terrortámadásokat a síita, valamint más iszlám irányzatok tagjai ellen. A szélsőségesek hisznek abban, hogy elfogadható, sőt tiszteletet érdemlő az, ha más vallások híveit meggyilkolják.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel és a tálibokkal szövetséges szunnita szélsőségesek arra is törekszenek, hogy támadásaikkal destabilizálják az amerikai támogatást élvező pakisztáni kormányt. Pakisztán északi részén, az afgán határ közelében táborokat hoztak létre, ahol a támadásokat kitervelik, illetve embereiket kiképzik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását